Prohledat tento blog
sobota 12. září 2015
Bazalkové pesto stálezelené
Už jste se určitě setkali s tím, že jakmile rozmixujete nebo v hmoždíři utřete bylinky, ztratí skoro okamžitě barvu a pesto je pak nevzhledné. Vyčetla jsem na blogu Kuchařka pro dceru postup, kterým docílíte toho, že bylinková pesta zůstanou krásně svěže zelená. Je na to až neuvěřitelně jednoduchý trik :-)
Na přípravu budete potřebovat:
4 pořádné hrsti bazalkových listů
80g jemně nastrouhaného parmazánu
80g piniových oříšků ( popř. mandlí, ořechů, dýňových semen ...)
2 -3 stroužky česneku
150ml olivového oleje
Postup přípravy receptu:
Fígl je v tom, že listy bazalky zblanšírujeme, což znamená, že je vložíme na půl minutky do vroucí vody, ihned je vyndáme a vložíme do misky s vodou a ledem. Teplotní šok způsobí to, že lístky si zachovají barvu. Dobře je osušte. Česnek najmeno nasekáme nebo utřeme, vložíme spolu s listy, nastrouhaným parmazánem a piniemi do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pak přilijeme postupně olej a důkladně promícháme. A máme hotovo. Přendáme do sklenek, zavíčkujeme a uchováme v lednici, popř. můžeme i zamrazit.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Já jsem četla, že takhle se má pesto správě připravovat. Já jsem to neudělala a také mi povrch malinko hnědne, takže příště postup raději dodržím =) Krásné fotky.
OdpovědětVymazatJá na ten postup narazila náhodou a je to skvělá vychytávka, opravdu nemění barvu. A díky :-)
VymazatKolik toho česneku? V seznamu ingrediencí neni napsán.
OdpovědětVymazatJé, omlouvám se, už je to dopsané. A díky za upozornění :-)
Vymazat