Na přípravu budete potřebovat:
4 vepřové kotlety
2PL sádla
hrst namočených sušených hub
1-2PL kaparů
1KL kmínu
pár snítek tymiánu
1KL kuliček jalovce
hladká mouka
sůl
2PL sádla
hrst namočených sušených hub
1-2PL kaparů
1KL kmínu
pár snítek tymiánu
1KL kuliček jalovce
hladká mouka
sůl
Postup:
Maso po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce, zbytek oklepeme.
V pekáčku rozpustíme sádlo, na něm orestujeme vymačkané houby ( ne příliš dlouho, aby nezhořkly), pak vložíme maso a zprudka jej z obou stran opečeme. Přidáme tymián, kmín a jalovec, který rozmáčkneme naplocho nožem.
V pekáčku rozpustíme sádlo, na něm orestujeme vymačkané houby ( ne příliš dlouho, aby nezhořkly), pak vložíme maso a zprudka jej z obou stran opečeme. Přidáme tymián, kmín a jalovec, který rozmáčkneme naplocho nožem.
Podlijeme lehce vodou nebo vývarem a dáme přiklopené do rozpálené
trouby. V průběhu pečení podléváme podle potřeby. Po 45 minutách pekáček
odkryjeme, přidáme kapary a dopečeme do měkka. Pokud máme šťávu řídkou,
maso vyjmeme, udržujeme v teple, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme
moukou a chvilku restujeme. Pak podlijeme vodou nebo vývarem a musíme
nechat ještě cca 10 minut provařit.
Žádné komentáře:
Okomentovat