Na přípravu budete potřebovat:
4 plátky krkovice
4 plátky schwarzwaldské šunky nebo slaniny
1 balení hlívy ústřičné
12 lístků šalvěje ( možno použít i sušenou)
300ml jablečného moštu
koření Nahrin nebo jiné oblíbené
kousek másla
olej
sůl a pepř
4 plátky schwarzwaldské šunky nebo slaniny
1 balení hlívy ústřičné
12 lístků šalvěje ( možno použít i sušenou)
300ml jablečného moštu
koření Nahrin nebo jiné oblíbené
kousek másla
olej
sůl a pepř
Postup:
Maso naklepeme a naložíme alespoň na hodinu do jablečného moštu.
Mezitím naporcujeme hlívu, osolíme ji a okořeníme. Z obou stran ji do hněda opečeme na pánvi s olejem. Vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat.
Mezitím naporcujeme hlívu, osolíme ji a okořeníme. Z obou stran ji do hněda opečeme na pánvi s olejem. Vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat.
Maso vyjmeme z marinády, osolíme a opepříme. Na každý plát masa
rozdělíme plátky šunky, šalvěj a hlívu, přeložíme, spíchneme jehlami a
okořeníme.
Na téže pánvi, kde jsem opékali hlívu, opečeme z obou stran krkovici,
raději pozvolna, aby se mošt nezačal připalovat.
Po opečení přendáme do
pekáčku, podlijeme asi 100ml vody a dáme do rozpálené trouby na 200C cca
na 20 minut. Během té doby přeléváme výpekem.
Maso vyjmeme, necháme v teple a výpek nalijeme zpět do pánve spolu s moštem, kde jsme marinovali maso. Dochutíme, necháme svařit na požadovanou konzistenci a vložíme kousek másla, který necháme rozpustit.
Podáváme s opečeným jablkem a šťouchanými brambory třeba se sušenou smaženou cibulkou.
Maso vyjmeme, necháme v teple a výpek nalijeme zpět do pánve spolu s moštem, kde jsme marinovali maso. Dochutíme, necháme svařit na požadovanou konzistenci a vložíme kousek másla, který necháme rozpustit.
Podáváme s opečeným jablkem a šťouchanými brambory třeba se sušenou smaženou cibulkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat