Na přípravu budete potřebovat:
špičaté papriky
bílé hlávkové zelí
čerstvě najemno nastrouhaný křen
konzervační přípravek Deko
rostlinný olej ( ne olivový )
Postup přípravy receptu:
Nejprve najemno nakrájíme zelí, mírně osolíme a v misce ho pořádně rukama pomačkáme. Necháme ho alespoň hodinu odležet, aby zvláčnělo, lépe se nám budou papriky plnit. Pak k němu přidáme nastrouhaný křen, množství nechám na vás, podle chuti.
Deko uvaříme podle návodu na sáčku a necháme zchladnout.
Paprikám seřízneme vršky, můžete je schovat na uzavření paprik, připíchnete je k naplněné paprice párátky. Papriky zbavíme semen a žeber a naplníme zelím s křenem. Naskládáme je otvory nahoru do sklenic a zalijeme nálevem z Deka. Na závěr zalijeme trochou oleje. Uzavřeme důkladně víčky a sterilujeme 20 minut při 85 - 90C.
Žádné komentáře:
Okomentovat