Na kurzu thajské kuchyně jsem se naučila připravit ostrou polévku Tom Yum. Když jsme ji pak společně pojídali, všem se spustila rýma a vytahovaly se kapesníky :-D Ale byla super. Jen fotek mám málo, nebyl na to příliš čas, takže až budu dělat doma, dodám další a snad lepší ... tak mě pro tentokrát omluvte za zhoršenou kvalitu. Ale recepty vám mile ráda postupně poskytnu:-)
Na přípravu budete potřebovat: ( rozpis je na 4 -6 porcí )
200 g kuřecího masa
200 g krevet
1 lžíce pasty Tom Yum
3 lžíce rostlinného oleje
1 l zeleninového vývaru
3 limetkové lístky*
50 g zázvoru*
1 ks citronové trávy*
2 lžíce rybí omáčky
3 čerstvé chilli papričky
2 červené cibule
100 g rajčat
limetka nebo citron dle chuti
200 g žampionů
½ svazku koriandru
* ingredience s hvězdičkou se nejí
Postup přípravy receptu:
Cibuli a rajčata nakrájíme na cca 2 cm velké klínky. Zázvor oloupeme a rozkrojíme
na 2 ks, nebo jej nakrájíme na tenká kolečka (zvýšíme intenzitu chuti). Citronovou
trávu podélně rozkrojíme napůl. Limetkové lístky ponecháme vcelku. Žampiony
nakrájíme na čtvrtky.
V hrnci, na rozpáleném oleji orestujeme Tom yum pastu. Když pasta zvláční a voní,
přidáme kuřecí maso, cibuli, žampiony, zázvor, citronovou trávu, vše jen krátce
zarestujeme a zalijeme vývarem.
Po krátkém zavaření přidáme limetkové lístky, rajčata a krevety. Polévku
dochucujeme rybí omáčkou a limetkovou šťávou, těsně před podáváním přidáme
najemno nasekaný koriandr/thajskou bazalku.
Super jednoduchy recept.A nemalo by tam ist aj kokosove mlieko?
OdpovědětVymazatKokosovým mlékem se může polévka zjemnit. Je to na každého chuti.
VymazatVypadá to zajímavě. Určitě vyzkouším
OdpovědětVymazat