úterý 16. května 2017

Grilovaná šunka s pikantní ananasovou salsou


Grilovací sezóna už je konečně tady a já vám přináším trochu zpestření. Připravovala jsem opět pro web Jak na velké věci moc dobrou salsu ke grilované šunce. Určitě vyzkoušejte, je výborná, pikantní ;-)



Na přípravu budete potřebovat:
 
1cm silné plátky šunky na gril Schneider
1 ananas
1 malá  červená cibule
štáva z 1 limetky
2 PL sladké chilli omáčky
2 PL  ústřicové nebo teriyaki omáčky
kousek čerstvého zázvoru
chilli paprička
čerstvé bylinky - koriandr, petrželka, máta
sůl

Postup přípravy receptu:

Ananas zbavte slupky, nakrájejte jej na centimetrové plátky, tvrdý střed vyřízněte. Plátky grilujte, dokud se na nich nevytvoří hnědé proužky. Díky grilování získá ananas sladší a výraznější chuť, neboť zkaramelizuje. Nechte vychladnout a plátky nakrájejte na drobné kostičky. Taktéž nakrájejte najemno cibuli, posekejte bylinky a zázvor nastrouhejte na jemném struhadle. Vše včetně ananasu vložte do misky, přilijte chilli a ústřicovou (teriyaki) omáčku, zakápněte limetkovou šťávou a dobře promíchejte. Dochuťte případně solí a kdo by chtěl salsu ještě pikantnější, přidá nadrobno posekanou chilli papričku. Vmíchejte bylinky a nechte vychladit.
Šunku ogrilujte z obou stran a podávejte se salsou. 




1 komentář:

  1. Ahoj, moc lakavy recept, uz se tesim, az ho vyzkousim. Jinak chci se zeptat ohledne grilu - planuji nejaky poridit, nechci elektricky. Je lepsi na uhli nebo plynovy? Me se moc libi tento https://www.maxtechnika.cz/barbecue-zahradni-gril.html co na neho rikas?

    OdpovědětVymazat