sobota 12. srpna 2017

Špekáčky na leču s pivem


Když vám nevyjde počasí na opékání buřtů, nezbude nic jiného, než je zpracovat jinak. Většinou to vyřeší buřtguláš nebo je naložím do marinády a tentokrát byly vzhledem k velké úrodě rajčat a paprik na leču s černým pivem. ;-)


Na přípravu budete potřebovat:

6 kvalitních špekáčků ( já jsem měla i tmavé čertovské)
5 rajčat
3 bílé papriky
4 střední cibule
3 stroužky česneku
pár snítek tymiánu nebo saturejky
cca 200 ml kečupu 
1 PL worcesteru
1 PL sójové omáčky
300 ml černého piva
olej
sůl a pepř

Postup přípravy receptu:

Zeleninu pokrájejte na kousky, cibuli na měsíčky. Špekáčky z jedné strany prořízněte a mezery naplňte cibulí. Zbylou cibuli vložte do pekáčku, přilijte olej a orestujte.Poté přidejte zeleninu, bylinky, osolte, přelijte kečupem, pivem, vmíchejte sójovku s worcesterem a nechte probublávat asi 10 minut. Pak na směs vyskládejte špekáčky zářezy nahoru a vložte zakryté do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15ti minutách odkryjte, špekáčky šťávou přelijte a dopečte.




Žádné komentáře:

Okomentovat