Prohledat tento blog
čtvrtek 15. ledna 2015
Obalovaný květák pečený v troubě
Tento způsob pečení květáku jsem objevila na Topreceptech ( recept od Ivulinky ) před pár lety. Nemusíme předvařovat, nemáme od obalování upatlané ruce a nemusíme při smažení na pánvi stát u plotny a obracet.
Na přípravu budete potřebovat:
1 květák
2 vejce
hladká mouka ( cca 6 PL )
strouhanka
sůl
olej
Postup přípravy receptu:
Květák rozebereme na růžičky, velké rozpůlíme. Opláchneme a dostatečně osolíme. Květák nepředvařujeme, obalujeme ho syrový. Z vajec, mouky, soli a trochu vody vymícháme hladké těstíčko, ve kterém růžičky obalíme. Vidličkou je vyndaváme a postupně vkládáme do sáčku se strouhankou. Vždy rukou sáček uzavřeme a protřepeme. Květák se krásně ze všech stran obalí strouhankou.
Obalený květák pokládáme na plech vyložený papírem a politý olejem.
Růžičky svrchu ještě trochu potřeme olejem a dáme péct do trouby na 200C. Pečeme cca 40 minut dozlatova, v polovině pečení květák obrátíme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
tak to vypadá super, určitě vyzkouším, smažený květák je moje milované jídlo, ale vždycky mám výčitky, že zase jím smažené, tenhle v troubě vypadá moc dobře. Díky za inspiraci. Pěkný den. Eva
OdpovědětVymazatZvykli jsme si na způsob v troubě, a jinak už květák nedělám. (Mírně ale ovařuji.)Květák v troubě nenasaje tolik omastku, protože olejem opravdu šetřím - jen olejem růžičky pokapávám. Není třeba stát 2 hodiny u sporáku, super je i úklid pečícího plechu. Zamaštěný papír s oddrolenými drobky strouhanky opatrně vyjmu a šup do s ním do popelnice. Plech pak se už jen opláchne ve vodě s jarem a hotovo.
VymazatEvi zkuste. Já byla po prvním vyzkoušení mile překvapená, snad budete taky :-)
OdpovědětVymazatBezva nápad,vždy jsem byla líná květák smažit.Bude příští týden.Už se těším. :-)
OdpovědětVymazatNo právě, mě taky nebavilo u toho stát :-)
OdpovědětVymazatSuper ;) Tak to uz budeme mit kvetak casteji.
OdpovědětVymazatZuzko, tak to jsem ráda, že recept přijde vhod :-)
VymazatJiž jsem vyzkoušela a byla nadšená, navíc všem chutnalo. ;)
VymazatPráve som si predvarila karfiol. milujem vysmážaný, ale nesmiem, tak si aspom takto robím. Skúsim to na tento spôsob. Ak to vyjde, to bude pre mňa bomba.
VymazatTak jsem ho vyzkoušela.Byl dobrý a hlavně nebyl cítit.Nemám ráda když se vaří,tu jeho vůni po celém bytě.
OdpovědětVymazatmnam mnam!
OdpovědětVymazatDnes jsem ho dělala poprvé a chuťově super a hlavně nemám zapraskanou kuchyň. Dávám jedničku s hvězdičkou.
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatjakožto závislák na smaženém květáku, ti za tento a spoustu dalších receptů moc děkuju :)
OdpovědětVymazatRadim
Radime, já se ráda podělím o svoje zkušenosti v kuchyni a ráda slyším, že je ostatní využívají. Díky za milou zprávu ;-)
VymazatTaké děkuji!
VymazatVynikající - akorát já jsem na jeden větší květák spotřebovala 6 vajec.
OdpovědětVymazatvynikajúce dnes som ho robil dík za radu
OdpovědětVymazatNení vůbez zač, jsem ráda, že recept koluje a zkouší ho stále více lidí ;-)
Vymazatnajlepsi aky som kedy robila :) robim tak dlhsie aj kvetak aj cuketu a teda musim len pochvalit mnam :) u mna ma 1 s hviezdickou :)
OdpovědětVymazatMám radost, že už to takto jednoduše peče spousta lidí, díky za zprávu ;-)
VymazatZpůsob přípravy květáku je vynikající. Musím vyzkoušet. Díky
OdpovědětVymazatDneska jsem se inspirovala tímto receptem a už nikdy nebudu dělat květák jinak.místo hl.mouky jsem dala špaldovou. ..naprostá lahůdka
OdpovědětVymazatKatko to mám radost ;-) A já už květák i brokolici a žampiony taky jinak nedělám. Díky za milou zprávu, Andrea
VymazatMám dotaz....když budu píct na horkovzduch...zkoušel jste někdo? Jak dlouho a na kolik stupňů? Díky moc
OdpovědětVymazatDnes zkouším, díky za recept...
OdpovědětVymazatZítra se chystám na tuto úpravu květáku. Moc se mi líbí ten nápad. Jen nevím, na kolik stupňů ho mám péct. Mám horkovzdušnou troubu:-).
OdpovědětVymazatVyzkoušejte na horkovzduch taky 180-200°C. Uvidíte, jak se bude rychle opékat, podle toho buď uberte nebo přidejte teplotu ;-)
VymazatMoc Vám děkuji za odpověď. Již jsem květák dělala. Byl vynikající. Měla jsem troubu na 180°C. Máte super recepty, všechny:-). Moc ráda sem chodím. Jarka
OdpovědětVymazatJaruško, jsem ráda, že se to povedlo. A děkuji za milou zprávu ;-)
VymazatDobrý den, ráda bych se zeptala, zda lze tímto způsobem připravit i řízky v trojobalu, nejsem si jistá, zda budou chutnat stejně jako řízky smažené. Děkuji
OdpovědětVymazatPokud dělám řízky v troubě, dělám je trochu jinak. Recept najdete pod názvem Máslovo-česnekové kuřecí řízky. Ale spousta lidí dělá klasické řízky v troubě, tak by to mělo fungovat. Akorát bude potřeba asi víc oleje než tady na květák ;-)
VymazatLuxusní. Děkuji za recept. Už ho jinak dělat nebudu.
OdpovědětVymazatDíky za super recept, jinak už květák nedělám a všem moc chutná
OdpovědětVymazatDíky za inspiraci a recept :-) Jana
OdpovědětVymazatNejde mi otevřít recept na indicke plnene placky
OdpovědětVymazat