Prohledat tento blog
pátek 9. ledna 2015
Pečené celerové hranolky
Na přípravu budete potřebovat:
1 celer
cca 1KL sladké papriky nebo koření na grilovanou zeleninu
olej
sůl
Postup přípravy receptu:
Celer oloupeme, očistíme a nakrájíme na plátky silné cca 1cm.
Z plátků potom nakrájíme hranolky cca 1x1cm silné.
Hranolky vložíme na 2 - 3 minuty do vroucí vody. Poté scedíme a smícháme s olejem a kořením. Hranolky rozprostřeme na plech a pečeme v rozpálené troubě při 200 - 220C asi 30 minut. Nakonec osolíme a podáváme jako přílohu popřípadě s nějakým chutným studeným dipem. Tentokrát se podávaly ke kuřecím karbanátkům se sušenými rajčaty a sýrem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
To budu muset vyskouset.
OdpovědětVymazatDobrý den, chtěla jsem se zeptat jak velký celer mám použít abych nakrmila 2 lidi? :) chceme to vyzkoušet jako přílohu ... děkuji za odpověď.
OdpovědětVymazatDobrý den.Velikost záleží na chuti na celer.Já jsem ho dělala na velkou sešlost poprvé,měla jsem obavy jak to rodina přijme,tak jsem k celeru dělala ještě mrkev,stejná velikost hranolků a mohu Vás ujistit,že to zmizelo ze stolu jak nic nikdy předtím.Je to opravdu výtečnééééé!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VymazatBarborko, já bych pro dva použila jeden a půl průměrně velkého celeru. Velikostně myslím tak velikost grepu :-)
OdpovědětVymazatještě teply celer smichat s olejem a kořenim??
OdpovědětVymazatJosefe ano, klidně rovnou smíchat s teplými hranolkami ;-)
VymazatUvidíme, zrovna je peču.
OdpovědětVymazatRobím tieto hranolky často. Sú vynikajúce, nepreváram vo vode, robím ich zo surového celeru premiešaného s grilovacím korením. Je to zdravá mňamka.
OdpovědětVymazatZkusím nikdy jsem to nedělala
OdpovědětVymazat