pátek 9. ledna 2015

Pečené celerové hranolky


Na přípravu budete potřebovat:

1 celer
cca 1KL sladké papriky ( já jsem použila ještě trochu koření na grilovanou zeleninu ), ale koení nemusíte dávat žádné
olej
sůl


Postup přípravy receptu:

Celer oloupeme, očistíme a nakrájíme na plátky silné cca 1cm.


Z plátků potom nakrájíme hranolky cca 1x1cm silné.


Hranolky vložíme na 2 - 3 minuty do vroucí vody. Poté scedíme a smícháme s olejem a kořením. Hranolky rozprostřeme na plech a pečeme v rozpálené troubě při 200 - 220C asi 30 minut. Nakonec osolíme a podáváme jako přílohu popřípadě s nějakým chutným studeným dipem.








5 komentářů:

  1. Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak velký celer mám použít abych nakrmila 2 lidi? :) chceme to vyzkoušet jako přílohu ... děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  2. Barborko, já bych pro dva použila jeden a půl průměrně velkého celeru. Velikostně myslím tak velikost grepu :-)

    OdpovědětVymazat
  3. ještě teply celer smichat s olejem a kořenim??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Josefe ano, klidně rovnou smíchat s teplými hranolkami ;-)

      Vymazat