Prohledat tento blog
čtvrtek 3. května 2018
Jednoduchá holandská omáčka (dva způsoby přípravy)
Je sezóna chřestu, takže to volá po holandské omáčce. A jak ji co nejjednodušeji připravit vám prozradím v následujícím receptu. Jsou to dva způsoby přípravy, kdy se obejdete bez míchání ve vodní lázni a za minutku máte hotovo 😉.
Na přípravu budete potřebovat:
80 g ghee nebo másla
2-3 žloutky podle velikosti
1 PL bílého suchého vína (lze vynechat, v tom případě přidat lžíci vody navíc)
citronová šťáva
sůl a mletý bílý pepř
2 PL vody z vařeného chřestu
1. postup přípravy v MW troubě:
Ghee nebo máslo rozehřejte v MW troubě 2 minuty na 460-500W. Pokud použijete máslo, je dobré sebrat pěnu. V jiné misce vymíchejte metličkou žloutky s vínem a vodou z chřestu. Jakmile je máslo rozpuštěné a teplé, za stálého míchání ho přilévejte ke žloutkům. Zlehka osolte a opepřete a vše důkladně prošlehejte.
Vložte opět do MW trouby, nastavte 40 sekund a 460W. Zapněte a pak opět důkladně promíchejte a zopakujte. Pak dochuťte citronovou šťávou, popř. solí a pepřem a naposled prošlehejte.
2. postup přípravy:
Ghee nebo máslo rozehřejte, z másla seberte pěnu. Uchovejte teplé. Vložte žloutky do mixéru, přilijte k nim víno, vodu z chřestu, osolte a opepřete. Umixujte dohladka. Pak pomalu postupně přilévejte teplé (ne vroucí) máslo a stále prošlehávejte. Dochuťte citronovou šťávou, popř. solí a pepřem.
Pokud máte v obou případech omáčku hustou, nařeďte ji ještě lžící teplé vody z vařeného chřestu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat