Na přípravu budete potřebovat:
1 celá slepice
2-3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce červeného oleje s feferonkami ( recept zde )
1 lžíce plnotučné hořčice
1dcl bílého vína
1dcl vývaru
pepř
sůl
2-3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce červeného oleje s feferonkami ( recept zde )
1 lžíce plnotučné hořčice
1dcl bílého vína
1dcl vývaru
pepř
sůl
Postup přípravy receptu:
Slepici uvaříme v osolené vodě tak, až nám maso odpadá
od kosti, nejlépe v papiňáku. Necháme ji dostatečně vychladnout, zbavíme
kůže a maso natrháme vidličkou po vláknu na tenké proužky. K masu
přidáme olej, sójovou omáčku, víno, hořčici a vývar, osolíme a opepříme
podle chuti. Připravujeme 1-2 dny před podáváním, pak to má tu správnou
chuť. Je to vynikající předkrm nebo salát.
Poznámka:
Kdo nemá červený olej, může nahradit olejem slunečnicovým nebo arašídovým a přidat trochu drceného chilli nebo něčeho ostřejšího
Žádné komentáře:
Okomentovat