Na přípravu budete potřebovat:
1/2 hrnku instantní polenty
250ml vody
250ml mléka
1PL másla
1PL strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru
sůl, pepř
Dále:
1 červená cibule
hrst čerstvého spařeného mangoldu ( nebo špenátu)
3 vejce
125ml smetany
sýr feta nebo balkánský ( kdo má rád, dá kozí)
sůl, pepř
250ml vody
250ml mléka
1PL másla
1PL strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru
sůl, pepř
Dále:
1 červená cibule
hrst čerstvého spařeného mangoldu ( nebo špenátu)
3 vejce
125ml smetany
sýr feta nebo balkánský ( kdo má rád, dá kozí)
sůl, pepř
Postup přípravy receptu:
Troubu předehřejeme na 180C a pečící formu ( já měla klasickou dortovou) vymažeme máslem.
Do hrnce nalijeme vodu s mlékem, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a po troškách přisypáváme krupici, promícháváme asi 5 minut, aby se nevytvořily hrudky. Sejmeme z ohně, vmícháme máslo a parmazán, osolíme a opepříme. Vlijeme do formy a poklademe mangoldem a pokrájenou cibulí.
Vejce smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na koláč. Nakonec poklademe kousky sýru.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 45 minut.
Do hrnce nalijeme vodu s mlékem, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a po troškách přisypáváme krupici, promícháváme asi 5 minut, aby se nevytvořily hrudky. Sejmeme z ohně, vmícháme máslo a parmazán, osolíme a opepříme. Vlijeme do formy a poklademe mangoldem a pokrájenou cibulí.
Vejce smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na koláč. Nakonec poklademe kousky sýru.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 45 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat