středa 23. listopadu 2022

Jablečné kroužky v listovém těstě

 

Proč by se měl štrúdl péct pořád jako závin? Proč neudělat něco trochu jiného? Můžete připravit jablečné kroužky v proužcích listového těsta a bude to zase o něco zajímavější. Takové jablečné jednohubky do ruky. Můžete je třeba posypat i posekanými ořechy. Však vy na nějakou vychytávku určitě přijdete. Na konci receptu najdete i fotopostup, ale není to nic složitého. 

Na přípravu budete potřebovat:

1 balení listového těsta (pokud koupíte již rozválené, budete mít o práci méně)
5 středně velkých jablek
1 vejce na potření
cukr (moučkový, pokud budete chtít přisladit jablka, třtinový, pokud budete posypávat těsto)
mletá skořice
 
 
Postup přípravy receptu:

Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky min. 1 cm vysoké. Vykrájejte jadřince pomocí nějakého šikovného kulatého vykrajovátka, otvor by měl být min. 1,5 cm široký, abyste mohli těsto dobře prostrkovat a obmotávat kolem kroužku. Jablka posypte zlehka skořicí, kdo chce může i moučkovým cukrem.
Vyválené listové těsto nenechávejte dlouho při pokojové teplotě, aby se vám nelepilo a dobře se s ním pracovalo. Nakrájejte podélně při delší straně na proužky asi 1 cm široké. Kroužky jablek postupně obtáčejte proužky těsta, konce vždy nechte na spodní straně, kterou je pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Nakonec potřete rozšlehaným vejcem, posypte skořicí a cukrem.
Pečte při 190 °C asi 20-25 minut dozlatova.








1 komentář:

  1. Jdu na to. Přijdou kámošky.Je to jako z pekárny.Je to lákavé.😉👍Snad se mi to povede🤔

    OdpovědětVymazat