Hanácký salát patří už léta mezi stálice na pultech všech lahůdkářství. Složení je skoro všude stejné, někde přidávají trochu plnotučné hořčice, někde je jen s majonézou, jinde v kombinaci s jogurtem a ještě jsem viděla jeden recept s křenem. Já vám přináším takovou základní verzi a s tou pak můžete dál experimentovat. Je to na suroviny velice jednoduchý salát, takže ho máte za dvě minuty hotový. Jen je lepší ho nechat uležet. K takovýmto salátům patří dobré domácí pečivo, třeba domácí houstičky nebo rychlé rohlíky bez kynutí.
Na blogu mám spoustu retro salátů podle ČSN, tak můžete prohlédnout. Vlašák, pochoutková a pařížský, pfeferonový, vajíčkový a Rumcajs.
Na přípravu budete potřebovat:
1 sklenice sterilovaného červeného zelí (cca 700 ml)
1 větší cibule
3 PL majonézy
2 PL bílého jogurtu ( nemusí být, kdyžtak přidejte majonézu)
Na dochucení: sůl, cukr, čerstvě mletý pepř, popř. pár kapek octu ... vše podle chuti sterilovaného zelí
Postup přípravy receptu:
Zelí nechte okapat v cedníku, pokud je dlouhé, překrájejte. Cibuli nakrájejte nadrobno. Zelí s cibulí vložte do mísy a spojte majonézou smíchanou s jogurtem. Opepřete, dochuťe, důkladně promíchejte a je hotovo. Pro spojení chutí nechte odležet v lednici. A podávejte s čerstvým pečivem, třeba s těmito domácími houstičkami .
To je velká dobrota!
OdpovědětVymazatJj, také ho dělám a navíc tam přidávám trochu krenexu.
OdpovědětVymazatSuper nova pochutina jsou na stole diky
OdpovědětVymazat