Ve spolupráci se společností Burg ocet s.r.o., která je proslulá svými bzeneckými octy, jsem pro vás připravila opět nový recept. Jedná se o kachní prsa s hustou sladkokyselou omáčkou z octa balsamico. Jednoduchá úprava kachního prsa s výraznou omáčkou si troufám říct, že u vás zaboduje. Zkuste ;-)
Na přípravu budete potřebovat:
4 kachní prsa s kůží
100 ml octa balsamico
1 PL demi glace (zredukovaného vývaru nebo gelový drůbeží bujón)
2-3 PL třtinového cukru nebo medu (dle chuti)
plátek chladného másla
pár snítek čerstvého tymiánu
sůl a pepř
Postup přípravy receptu:
Kachním prsům nařežte kůži do mřížky, chce to ostrý nůž a dejte pozor, abyste neřezali až do masa. Osolte a posypte trochou tymiánových lístků. Na studenou pánev vhodnou do trouby vložte prsa kůží dolů a teprve pak ji rozpalte. Tak se vám kůže krásně vypeče. Nechte tak až do zlatavé barvy kůže, musí být dokřupava. Maso obraťte a přendejte do trouby vyhřáté na 110 °C a nechte tam 50-55 minut podle velikosti prsou.
Na jinou pánev vlijte ocet balsamico, přidejte demi glace, cukr nebo med, snítky tymiánu a podlijte cca 100 ml vody. Redukujte a ochutnávejte, případně dochuťte sol nebo cukrem. Opepřete čerstvě mletým pepřem. Nakonec do omáčky dejte pár lžic výpeku z kachních prsou a plátek chladného másla. Už odstavte ze zdroje tepla. Kachní prso nafilírujte (nakrájejte na plátky) a servírujte s omáčkou.
Vypadá to úžasně 👍
OdpovědětVymazatSehnat nějaké věci do kuchyně není dnes už ani tak složité. TO mnohem horší bylo když se člověk třeba snažil dělat různé věci ještě předtím než si to někde zjistil. Mám třeba na mysli když mi kamarádka doporučila objednat si něco pro sebe z muudlabs tak jsem se nebála, protože měla pozitivní zkušenost.
OdpovědětVymazatDobrý den, kachní prsa s glazé balsamico jsou pro mě vždycky zárukou výjimečného gastronomického zážitku. Jejich bohatá chuťová paleta a jemná konzistence vždycky zajistí, že se jedná o perfektní volbu, ať už jde o rodinnou večeři nebo hostinu s přáteli. Jaký je váš oblíbený recept na kachní prsa nebo i jiná masa?
OdpovědětVymazatZdravím, kachní prsa s glazé balsamico vypadají lahodně. Váš popis bohaté chuti a jemné konzistence mi rozhodně dělá velký chutě. Mám ráda, jak jedno jídlo může přinést takový gastronomický zážitek, ať už je to rodinná večeře nebo setkání s přáteli. Co se týče mých oblíbených receptů na kachní prsa, nedávno jsem objevila kombinaci kachních prsou s brusinkovým glazé a zázvorovou omáčkou, která dodává masu úžasnou pikantní chuť.
VymazatDobrý den, my máme rádi kachní prsa, ale jak čtu vaše recepty, tak se mi sbíhají sliny. Hlavní podle mě je mít kvalitní pekáč, aby se prsa nepřichytli a pořádně propekli. Já jsem si nedávno koupila na stránkách zgastro.cz titanový pekáč, ve kterém se všechno perfektně upeče. Můj oblíbený recept jsou pečená kachní prsa s pomerančovou omáčkou. Na ně budete potřebovat 2 kachní prsa, sůl, čerstvě mletý černý pepř, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 šálek pomerančové šťávy, 1/4 šálku bílého vína, 2 lžíce medu, 1 lžička strouhaného zázvoru, 1 lžička strouhané pomerančové kůry, 2 lžíce másla. Určitě až ho ochutnáte, tak se stane i vaším oblíbeným.
Vymazat