pondělí 14. listopadu 2022

Kachní prsa s glazé balsamico

 

Ve spolupráci se společností Burg ocet s.r.o., která je proslulá svými bzeneckými octy, jsem pro vás připravila opět nový recept. Jedná se o kachní prsa s hustou sladkokyselou omáčkou z octa balsamico. Jednoduchá úprava kachního prsa s výraznou omáčkou si troufám říct, že u vás zaboduje. Zkuste ;-) 
Na přípravu budete potřebovat:
 
4 kachní prsa s kůží
1 PL demi glace (zredukovaného vývaru nebo gelový drůbeží bujón)
2-3 PL třtinového cukru nebo medu (dle chuti)
plátek chladného másla 
pár snítek čerstvého tymiánu
sůl a pepř

Postup přípravy receptu:

Kachním prsům nařežte kůži do mřížky, chce to ostrý nůž a dejte pozor, abyste neřezali až do masa. Osolte a posypte trochou tymiánových lístků. Na studenou pánev vhodnou do trouby vložte prsa kůží dolů a teprve pak ji rozpalte. Tak se vám kůže krásně vypeče. Nechte tak až do zlatavé barvy kůže, musí být dokřupava. Maso obraťte a přendejte do trouby vyhřáté na 110 °C a nechte tam 50-55 minut podle velikosti prsou.
Na jinou pánev vlijte ocet balsamico, přidejte demi glace, cukr nebo med, snítky tymiánu a podlijte cca 100 ml vody. Redukujte a ochutnávejte, případně dochuťte sol nebo cukrem. Opepřete čerstvě mletým pepřem. Nakonec do omáčky dejte pár lžic výpeku z kachních prsou a plátek chladného másla. Už odstavte ze zdroje tepla. Kachní prso nafilírujte (nakrájejte na plátky) a servírujte s omáčkou. 



 




2 komentáře:

  1. Vypadá to úžasně 👍

    OdpovědětVymazat
  2. Sehnat nějaké věci do kuchyně není dnes už ani tak složité. TO mnohem horší bylo když se člověk třeba snažil dělat různé věci ještě předtím než si to někde zjistil. Mám třeba na mysli když mi kamarádka doporučila objednat si něco pro sebe z muudlabs tak jsem se nebála, protože měla pozitivní zkušenost.

    OdpovědětVymazat