středa 16. března 2016

Hovězí nudličky s vodním ( čínským ) celerem a ústřicovou omáčkou


Chinese ( water ) celery neboli čínský vodní celer je skvělá zelenina. Oproti řapíkatému celeru má dlouhé článkovité a duté stonky, které jsou křehké a chuťově mnohem jemnější a sladší. Narazíte na něj určitě na asijských tržištích, tak ho vyzkoušejte, je fakt dobrý. A když ho neseženete, můžete recept vyzkoušet s celerem řapíkatým. Jen se bude o chvilku déle restovat a chuť bude o málo intenzivnější. ;-)




Na přípravu budete potřebovat:

250g falešné svíčkové
svazek vodního celeru ( lze nahradit cca 3-4 stvoly řapíkatého )
2 menší cibule
pár listů thajské bazalky
5PL ústřicové omáčky
1PL sójové omáčky
1PL solamylu
sezam na posypání
olej
sůl


Postup přípravy receptu:

Maso, nejlépe trochu zmrzlé, nakrájíme na co nejtenčí nudličky a osolíme. Stonky celeru překrájíme na cca 3cm kousky a cibule na měsíčky. Ústřicovou a sójovou omáčku rozmícháme se škrobem.
Na rozpáleném oleji orestujeme nudličky, stačí tak 2 minuty, aby maso neztvrdlo. Vyjmeme, olej necháme na pánvi a vhodíme cibuli. Pokud budete používat celer řapíkatý, dejte ho současně s cibulí. Restujeme na skus. Vodní celer přidáme až ke konci restování, změkne rychle. Vrátíme do pánve maso, přilijeme směs se škrobem a prohřejeme. Pokud bude směs příliš hustá, povolíme trochou vody. Odstavíme a vmícháme nasekanou thajskou bazalku. Podáváme posypané sezamem a s rýží.




1 komentář: