úterý 1. března 2016

Panenka zapečená v ochucené bramborové kaši


Opět dneska taková moje improvizace, ale myslím, že velmi zdařilá. Kaše shora pěkně opečená a zespodu krásně nasákla šťávu z pečící se panenky. No prostě jedna báseň ;-)




Na přípravu budete potřebovat:

1 vepřová panenka
čerstvě drcený pepř
sůl
olej

1kg brambor typu B nebo C oškrábaných, nakrájených a uvařených v osolené vodě doměkka
kousek másla
cca 100ml teplého mléka
hrst sušených rajčat naložených v bylinkovém oleji s česnekem
100g nastrouhaného tvrdého sýru
čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu:

Horké brambory rozšťoucháme s máslem dohladka, přilijeme mléko. Kaši neděláme úplně řídkou. Vmícháme do ní posekaná sušená rajčata, rozmarýn a nastrouhaný sýr.
Panenku ze všech stran osolíme a bohatě opepříme. Opečeme zprudka na oleji, aby se vytvořila hnědá kůrka a uvnitř zůstala syrová. Bude se ještě péct s kaší, takže opravdu opéct rychle a přendat doprostřed zapékací misky.
Po stranách nanášíme bramborovou kaši, můžete nějakou zdobičkou, aby to vypadalo hezky.
Vložíme do trouby na 220C, pečeme 15 minut a na posledních pár minutek můžeme přepnout na gril.




3 komentáře:

  1. To je prostě pecka, Andrejko!S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ti Svatuško. Improvizace se mnohdy vyplácí ;-)

      Vymazat
  2. Jo, tak to vypadá dobře. Taky dělám různě ochucené kaše i ji zapékám, ale takhle v jednom pekáčku s masem jsem ji nedělala stejně jako kombinace se sušenými rajčaty zní zajímavě. Zkusím! ;-)

    OdpovědětVymazat