čtvrtek 30. června 2016

" Dršťková " polévka z růžovek


Dneska recept přímo z lesa ;-) Tuhle polévku určitě spousta z vás zná, dělává se i z hlívy, z které je taky skvělá. Letos rostou růžovky, jak se říká, jako houby po dešti. No, ono to tak vlastně je ;-) Počasí na houby jako dělané. Jsou jich plné lesy. Jenom pozor, nezaměnit za muchomůrku šedivku ( i když ta není jedovatá, ale není prý příliš chutná ) nebo jinou jedovatou muchomůrku !

 Na přípravu budete potřebovat:

oloupané klobouky růžovek ( množství nechám na vás, samozřejmě čím více tím lépe )
1 větší cibule
sádlo
3PL hladké mouky
sladká a pálivá paprika cca 1PL vrchovatá
špetka drceného kmínu
majoránka
čerstvě mletý pepř
3-4 stroužky česneku
1,5l vývaru
sůl

Postup přípravy receptu:

Na sádle orestujeme cibuli, vmícháme mouku a upražíme jíšku. Přisypeme papriky, promícháme a zalijeme chladným vývarem. Jíšku dobře rozmícháme a necháme 15 minut provářet. Pak vhodíme nakrájené houby, kmín, sůl a pepř a vaříme dalších 10 minut. Nakonec přidáme rozemnutou majoránku, pokud máte čerstvou, posekejte ji, a rozdrcené stroužky česneku. Vaříme už jen posledních 5 minut.




Žádné komentáře:

Okomentovat