středa 9. dubna 2014

Krůtí perkelt se zelím


Na přípravu budete potřebovat:

500g krůtího stehenního masa
1 sklenice kysaného zelí
1 brambor
1 červená paprika
1 bílá nebo zelená paprika
2 cibule
2dcl bílého vína
vývar
bobkový list, snítka tymiánu, jalovec, pepř
2 PL sladké maďarské papriky
sůl
olej

Postup přípravy receptu:

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme, osolíme, zaprášíme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Necháme asi 15 minut dusit a pustit šťávu. Poté přihodíme jalovec, bobkový list, pepř a tymián (nemusí být). Vmícháme kysané zelí, nastrouhaný syrový brambor, podlijeme vínem, promícháme a dusíme skoro do měkka. Ke konci přidáme pokrájené papriky a dovaříme asi 15 minut 




Žádné komentáře:

Okomentovat