Na přípravu budete potřebovat:
500g krůtího stehenního masa
1 sklenice kysaného zelí
1 brambor
1 červená paprika
1 bílá nebo zelená paprika
2 cibule
2dcl bílého vína
vývar
bobkový list, snítka tymiánu, jalovec, pepř
2 PL sladké maďarské papriky
sůl
olej1 sklenice kysaného zelí
1 brambor
1 červená paprika
1 bílá nebo zelená paprika
2 cibule
2dcl bílého vína
vývar
bobkový list, snítka tymiánu, jalovec, pepř
2 PL sladké maďarské papriky
sůl
Postup přípravy receptu:
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené
maso a zprudka opečeme, osolíme, zaprášíme paprikou, promícháme a
podlijeme trochou vývaru nebo vody. Necháme asi 15 minut dusit a pustit
šťávu. Poté přihodíme jalovec, bobkový list, pepř a tymián (nemusí být).
Vmícháme kysané zelí, nastrouhaný syrový brambor, podlijeme vínem,
promícháme a dusíme skoro do měkka. Ke konci přidáme pokrájené papriky a
dovaříme asi 15 minut
Žádné komentáře:
Okomentovat