středa 3. srpna 2016

Cuketová kyselice s brambory a koprem


Už fakt nevím, do čeho všeho cuketu přidat. Už tady na stránkách mám spoustu receptů na její využití a tentokrát jsem se inspirovala polévkou z jednoho webu od uživatelky Jitky ( Angel 666), která ji dělala bez brambor, ale zato s houbovými škvarečky a vmíchaným vajíčkem. Ty jsem dala jen pro sebe, neboť můj choť houby nemusí. ;-) A zkuste ji, je výborná, s houbami i bez.




Na přípravu budete potřebovat:

1 cuketa cca 25-30cm
1 cibule
4 střední brambory
1PL másla
1PL hladké mouky
1,5l vývaru
1 zakysaná smetana
čerstvý kopr
sůl

Postup přípravy receptu:

Nejprve na másle zesklovatíme cibuli, tu zasypeme moukou a upražíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme chladným vývarem, dobře rozmícháme a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Podle potřeby osolíme. Po cca 10 minutách přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a vaříme ještě cca 7 - 10 minut. Nakonec vmícháme smetanu pokojové teploty, prohřejeme a po odstavení vmícháme posekaný kopr. Můžeme ještě dokyselit troškou octa.
Pokud chcete přidat houbové škvarečky, tak je upražte zvlášť na pánvi s olejem, osolené a okmínované.




4 komentáře:

  1. To vyzkouším, to se mi moc líbí ☺
    Díky za recept, M.

    OdpovědětVymazat
  2. taky zkusím,vypadá to moc dobře

    OdpovědětVymazat
  3. Mě ty pokrmy přímo chytají za srdce, to aranžmá je úžasné. Jen si dovolím se zeptat: na té druhé fotografii plave na té polévce co? Ty houbové škvarky nebo to jsou osmažené cuketové květy?

    I.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo zdravím, to je vypražená hlíva, takže houbičky ;-) Jsem ráda, že se vám fotky líbí a recepty třeba vyzkoušíte. Přeji krásný víkend. Andrea

      Vymazat