Prohledat tento blog
neděle 10. srpna 2014
Cuketová omáčka do zásoby ( Uncle Bens )
Na přípravu budete potřebovat:
1kg cukety bez semen
1kg paprik ( červené, bílé ... )
700g cibule
700g mrkve
500g rajčat
1 velký kečup ( 500ml)
1 sladká chilli omáčka
3 velké rajčatové protlaky
6PL sójové omáčky
6PL worcestru
2PL cukru
1PL soli nebo podle chuti
možno použít i česnek
olej cca 100 - 150ml
Postup přípravy receptu:
Zeleninu nakrájíme na kostičky. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme zeleninu, osolíme a 15 minut restujeme. Poté přidáme zbytek ingrediencí, provaříme a směsí plníme skleničky. Kdo chce může ke konci přidat posekaný česnek. Sklenice sterilujeme při 80C 15 minut. Omáčka je vhodná na těstoviny, pod maso ... dle libosti.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Dobrý den, tak hlásím, že jsem dnes udělala první dávku cuketové omáčky. Je výborná a v tom vedru to byl teda nářez. Ale je hotovo a v zimě se bude hodit.
OdpovědětVymazatEva
ahoj,
OdpovědětVymazattaké jsem právě dovyrobila tuto omáčku, je naprosto skvělá, v zimě jako když najdeme. Už jsem zkusila i cuketovou směs na topinky,též je výborná, moje polovegetariánská dcera jásá.
Jsem ráda, že recept už vyzkoušela spousta lidiček, každoročně dělám z několika dávek. Díky všem :-)
OdpovědětVymazatDobrý den, můžu se zeptat na kolik a jak velkých sklenic je tato dávka? Děkuji
OdpovědětVymazatTuším asi kolem 15 - 20 sklenek velikosti velké tatarky. Podle toho, jak taky zeleninu hrubě nakrájíte.
VymazatDěkuji, určitě vyzkouším.
VymazatDíky za recept. Je to moc dobré, udělala jsem z toho 8x 0,7l sklenic. Vedle obligátního leča, další možnost, jak si uchovat chuť léta na zimu. Ještě se chystám na směs na topinky.
OdpovědětVymazatNení zač. Jsem ráda, že se recepty využijí a že výsledek je chutný. Lečo mě taky čeká, mám plný skleník paprik a rajčata už jsou taky krásně vysluněná. Díky za zprávu a hezký večer, Andrea
VymazatDobrý den Andreo mohla bych se zeptat jak velká má být sladká chilli omáčka. Děkuji za odpověď
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
VymazatBude stačit 200-250 ml. Ale nemusí se tam nutně dávat, záleží na chuti každého ;-)
VymazatDobrý den.Jsem moc ráda,že jsem natrefila na tento receptík,protože jsem měla v plánu zítra dělat lečo na zimu, ale raději vyzkouším tohleto.
OdpovědětVymazatDěkuji:-) Eva
Dobrý den, je třeba směs sterilovat? Podobná směs na topinky se nesteriluje.
OdpovědětVymazatDěkuji Alice
Tuhle směs raději steriluju, v té na topinky je ocet a to je sám o sobě konzervant, tady není.
VymazatTento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazat