pondělí 20. února 2017

Recenze na kontaktní gril Tefal Optigrill ( GC702D )


Opět se ke mně k recenzi dostal jeden z malých spotřebičů od společnosti Tefal , tentokrát perfektní kontaktní gril. Už jsem ho dostala před delší dobou, ale je u nás stále v permanenci a zkoušela jsem na něm už opravdu všechno možné a protože jsem to chtěla otestovat pro vás co nejlépe, trochu mě to zdrželo. ;-)
Jedná se o kontaktní gril Tefal Optigrill , který vás určitě, stejně jako mne, nadchne .

  A nadchne vás nejen pro svoji jednoduchost v ovládání, ale hlavně v úpravě masa, což je myslím u grilu to nejdůležitější.


Připravíte na něm burgery, zeleninu, kuřecí maso, zapečené toasty, pannini, topinky, klobásy, hermelín, hovězí steaky a ryby. A vše lze i bez tuku, nepřilnavý povrch je perfektní. Lze upravit i zmražené potraviny, případně, pokud se budete chtít spolehnout sami na sebe, lze přepnout i na manuální grilování.

Gril má lehce vyjímatelné grilovací desky s nepřilnavým povrchem, na kterých jsou drážky pro odtok přebytečného tuku či šťávy i jemné výstupky, aby na něm potraviny lépe držely. Spodní deska je lehce zkosená a díky tomu vše odtéká do misky pod grilem. Vše jde jednoduše vyjmout a umýt (i v myčce), takže gril bude stále v perfektním stavu.


Na grilovací desku se vejde najednou 6 toastových chlebů. Pokud budete chtít připravovat burgery, housky rozpůlíte a pro křupavost řezné plochy necháte na spodní desce opéct. Gril se bude pár pípnutími trochu zlobit, chce, abyste ho zavřeli, ale pak se umoudří ;-)

Každý druh grilovaní nastavíte vlastním tlačítkem a už jen čekáte na zvukový nebo barevný signál.
Gril rozpozná i tloušťku masa a podle toho přizpůsobuje délku pečení.


A už se dostáváme k masu. Největší výhodou tohoto grilu je časový a na kulaté kontrolce i barevný signál propečení masa. Ten, kdo se dosud bál domácí přípravy steaků, aby maso nebylo vysušené, tvrdé apod. (samozřejmě záleží i na nákupu vhodného masa), si s tímto grilem může být jistý, že už se mu to nestane. A to ani v případě, že každý bude chtít steak jinak propečený.


Gril zapneme, zvolíme tlačítko na červené maso, necháme nahřát (signál nás upozorní, že gril je připraven), naporcované maso vložíme na připravený gril, přiklopíme a vše je zařízeno. První signál, jak barevný, tak zvukový, nás upozorní, že maso je propečené rare. Steak, který jsme chtěli rare,  vyjmeme (zabalíme do alobalu) a gril přiklopíme. Další signál a máme hotové steaky medium a po dalším signálu jsou steaky zcela propečené. Maso je krásně šťavnaté. Po ukončení tohoto programu gril dohřívá na 80C, nikdy se nám v něm maso nepřipálí.

Musím říct, že tento gril je opravdu vychytaný. Za mě na výbornou s hvězdičkou.
Můžete se i podívat na video, jak pracuje gril při přípravě steaků. Jsou tam dvě za sebou, tak to shlédněte celé ;-)







4 komentáře:

  1. Kontaktní gril máme také (dokonce dva), ale ten o třídu nižší a práce s ním je úžasná. Přebytečný tuk odkape, na plotýnky se nic nepřipaluje a jídlo je opravdu dietní a zároveň lahodné.

    Kačka ze SISTERSHOODS

    OdpovědětVymazat
  2. Ten vypadá hodně zajímavě. Že by uvařil za mě? S hovězím mám celkem problém, tak ho radši nedělám.
    :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, super :) Díky za super článek. Jestli můžu, tak bych se ráda také podělila s receptem na grilování, který je naprosto luxusní! Je to konkrétně tentohttp://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/veprove-na-grilu/veprovy-rizek-s-hranolky/

    OdpovědětVymazat
  4. Podobný kontaktní gril doma máme taky. :-) Používáme ho hlavně v zimě, když nemůžeme grilovat venku. Osobně si ale myslím, že venkovnímu grilování se prostě nic nevyrovná. Právě na zahradě máme jeden gril od Big Green Egg a na ten teda nedám dopustit. :-)

    OdpovědětVymazat