sobota 27. září 2014

Řezy s tvarohovo - kokosovými kuličkami " Ranní rosa "


Tento moučník jsem našla někde na internetu a hned jsem se do něj od pohledu zamilovala. O chuti ani nemluvím, je skvělý. Kdo má rád kokos , bude nad míru spokojený. Jen bych předem doporučila dělat menší kuličky a větší množství, pak lépe zapadnou do těsta a budou na řezu celé pod tmavou vrstvou, což bude ve výsledku na pohled efektnější.



Na přípravu budete potřebovat:

Na kuličky:

200g měkkého tvarohu
100g moučkového cukru
1 žloutek
80g kokosu ( možná i více, podle konzistence tvarohu )

Na těsto:

250 hery nebo másla
150g moučkového cukru
3 vejce + zbylý bílek
300g polohrubé mouky
200ml kysané smetany
100ml mléka
30g kakaa
1 prášek do pečiva

Na krém:

500ml mléka
1 vejce
150g moučkového cukru
80g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr


Postup přípravy receptu:

Minimálně hodinu před začátkem přípravy moučníku vytvoříme z výše uvedených surovin tvarohovo - kokosové kuličky.


Hmotu dobře propracujeme, necháme půl hodiny v lednici a utvoříme 15 kuliček ( já jich měla 12, ale byly moc velké, příště udělám menší a více ) .  Hotové kuličky vložíme na hodinu do mrazáku ( po vyndání je můžeme ještě lépe zformovat ).


Těsto vymícháme z uvedených surovin bez kakaa. Nejprve vyšleháme heru s cukrem, pak přidáme vejce i se zbylým bílkem, následně kysanou smetanu, mléko a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme kakao. Na menší plech 32 x 23cm nejprve rozetřeme světlé a poté tmavé těsto.


 
Do těsta vtlačíme kuličky vyjmuté z mrazáku a dáme péci do trouby vyhřáté na 180c na cca půl hodiny. Moučník vyjmeme a necháme vychladnout.


Krém uvaříme z uvedených surovin, dobře mícháme a necháme také vychladnout.


Poté jej namažeme na moučník. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Zdobíme třeba kakaem s kokosem nebo nastrouhanou čokoládou. Řežeme tak, abychom kuličky přeřízli na poloviny.


 






7 komentářů:

  1. Zítra udělám vnučce k svátku, miluje kokos, děkuji!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj. :-) Řezy jsem vyzkoušela a napadlo mě, jestli by třeba místo krému, který je uvedený v receptu, nešel použít obyč puding.
    Nezkoušeli jste to někdo?

    OdpovědětVymazat
  3. Dobry den, recepr me zaujal jen, opravdu davate do kremu syrovou mouku a nechate zatuhnout???Není to preklep? Dekuji za odpoved.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, nevím, kde se píše o syrové mouce. Ten krém se s tou moukou svaří, takže určitě syrová nezůstane ;-)

      Vymazat
  4. Prosím,ty stupně pečení jsou pro obyč. troubu? Mám horkovzdušnou ,a vždy tápu,co je správně..děkuji

    OdpovědětVymazat