sobota 15. srpna 2020

Letní tatarák s kapary a parmazánem


Už dlouhou dobu jsem se chystala na přípavu jemného tataráku, kde vyniká hlavně chuť dobrého masa a není "znehodnocen" kečupy a jinými dochucovadly, jak jsme zvyklí u klasického tataráku k topinkám.
Tenhle tatarák je navíc ovoněný skvělým olivovým olejem s bílými lanýži  od společnosti zabývající se prodejem úžasných španělských specialit eDelikatesy. Pak vám pod receptem ještě přiblížím, co všechno jsem si na ochutnávku od nich objednala.



Na přípravu budete potřebovat:

250 g mletého či škrábaného hovězího masa (nejlépe svíčková nebo hovězí zadní-ořech)
1 menší červená cibule nebo šalotka
1 malý stroužek česneku
1 PL nasekaných kaparů
1 PL nasekaných naložených sušených rajčat (třeba tyto)
2 PL najemno nastrouhaného parmazánu
1 KL dijonské hořčice
pár listů bazalky a cca 1 PL posekané pažitky
1 PL olivového oleje
1 KL olivového oleje s bílými lanýži
trochu mletého bílého pepře
sůl (pokud bude potřeba)

Postup přípravy receptu:

Cibuli nakrájíme na velmi jemné kostičky, přidáme ji k masu spolu s posekanými kapary, sušenými rajčaty a parmazánem. Přidáme ostatní ngredience a dobře promícháme. Solíme až nakonec, ingredience sami o sobě jsou různě slané, tak opatrně. A máme hotovo. Doporučuji k tomuto tataráku opečenou bílou bagetku, nikoliv klasické topinky a vynikající růžové šumivé víno .

A ještě abych vám trochu přiblížila, jaké výborné španělské speciality mají v eDelikatesy.cz. Jejich prodejnu najdete na adrese :
Prodejna SABORES
Vyšehradská 6
120 00 Praha 2
Otvírací doba:
Pondělí–Sobota 9:00–20:00 h
Neděle 11:00–20:00 h
Jak můžete vidět na fotkách, sáhla jsem při výběru mezi šunky a salámy , to já můžu 😃. Pak jsem si objednala dva druhy sýrů  a ty jejich marmelády Las Doňas musím říct, že teda nemají chybu. Vybrala jsem si zajímavé jako třeba mango, pomeranč, černé fíky, hruška a amareto a nesměla chybět ani cibulová. Prodávají i olivové oleje. Prostě všechno si to v klidu projděte a objednejte. A nákup završte nějakým dobrým španělským vínem. Na zdraví a nechte si chutnat.





2 komentáře:

  1. Tatarák som teda ešte nikdy nejedla, ale tento vyzerá lákavo.
    Inak chválim kvalitu fotiek, prezerala som aj ostatné články a krásne nafotené :-)

    OdpovědětVymazat
  2. koukám že edelikatesy oslovily blogy napříč celou ČR :-DDD

    OdpovědětVymazat