Prohledat tento blog
středa 1. dubna 2015
Máslovo - česnekové kuřecí řízky
Už ode mne určitě znáte recept na krkovičku v máslové marinádě . Dnes jsem vyzkoušela kuřecí řízky také s máslem a ještě navíc s česnekem a rozmarýnem, obalené ve strouhance s parmazánem a upečené. No co vám budu vyprávět, je to voňavá lahůdka, voněla celá kuchyň. Já jsem je pekla v troubě, ale jistě můžete upéct klasicky na pánvi. K tomu bramborová kaše nebo šťouchané brambory ... mňam. Zkuste :-)
Na přípravu budete potřebovat:
2 větší kuřecí řízky překrojené ještě podélně na poloviny.
cca 2cm plátek másla
2 větší stroužky česneku
čerstvý rozmarýn
strouhanka
najemno nastrouhaný parmazán ( asi 2 - 3PL )
sůl
olej
Postup přípravy receptu:
Kuřecí řízky vyndáme před vlastní přípravou z lednice, aby měly pokojovou teplotu, jinak by nám rozehřáté máslo opět ztuhlo. Řízky jemně naklepeme a osolíme.
Máslo v misce rozehřejeme, rozmačkáme do něj česnek a přidáme najmeno posekaný rozmarýn. Promícháme a řízky v něm z obou stran dobře " vykoupeme " tak, aby na nich ulpěl i česnek a rozmarýn. Necháme 2 hodiny marinovat na teplejším místě.
Strouhanku smícháme s nastrouhaným parmazánem a řízky ve směsi obalíme.
Můžeme je péct v troubě ( jako já ), v tom případě si připravíme pekáč, který dostatečně vytřeme máslem nebo zkombinujeme máslo s olejem a řízky vyskládáme do pekáče.
Pečeme na vyšší teplotu cca 250C dozlatova: Zvolte raději vyšší teplotu, aby se řízky dlouhým pečením nevysušily a nebyly tvrdé. Pokud se rozhodnete smažit na pánvi, pak klasicky pozvolna na oleji nebo oleji s máslem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Výborné....mňam ;-)
OdpovědětVymazat