středa 23. března 2016

Bombardino pohár


Dobře víte, že jsem " Masorád " a na sladké moc nejsem. Ale jednou za čas si taky ráda smlsnu, to zas jo ;-) Lovila jsem v lednici, co bych si tak dala a našla jsem jahody, mascarpone a z Itálie přivezené Bomradino. A vymyslet jednoduchou kombinaci už nebyl takový problém.




Na přípravu budete potřebovat:

250g mascarpone
4PL Bombardina + trochu na dozdobení
pár čerstvých jahod
1 vanilínový cukr
šťáva a kůra z max. půlky citronu
piškoty ( můžete použít i cukrářské )
silná káva na namáčení piškotů
vyšlehaná smetana na šlehání

Postup přípravy receptu:

Mascarpone smícháme s Bombardinem, vanilínovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou ( podle chuti můžete přisladit ). Jahody nakrájíme na plátky.
Piškoty namočíme ve vychladlé kávě a vyskládáme jimi dno pohárů. Strany obložíme jahodovými plátky ( můžete je vrstvit třeba i do krému ) a vymíchaným krémem naplníme poháry. Navrch přijde šlehačka  a polijeme ještě zlehka Bombardinem.




5 komentářů:

  1. Tak to vypadá opravdu k nakousnutí !

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný fotky všude máš!
    My přestali vozit Bombardino domů. Na svahu, sněhu a eventuálě v mrazu přeci jen chutná o hodně víc. I když je vlastně úplně stejný :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani díky moc, fotky jsou někdy lepší, jindy horší, však to znáš ;-) A to bombardino? No však vidíš, jak se spotřebovalo u nás :-D

      Vymazat
    2. O tom žádná, nádherně jste ho spotřebovali :-)
      Honí mě mlsná!

      Vymazat