Prohledat tento blog
čtvrtek 28. července 2016
Pikantní sterilované okurky ( americké )
Taky jste se vrátili z dovolené a máte plný záhon přerostlých nakládaček? Já jich natrhala 30 kousků a protože se mi nechtěly dělat kvašáky, padla volba na tyhle super pikantní okurkové řezy. Kdysi jsem recept našla jako americké okurky, možná je pod tímto názvem bude někdo znát.
Můžete si je připravit i z polních okurek nebo hadovek, je to jedno ;-)
Na přípravu budete potřebovat:
2,5kg okurek
5-6 cibulí ( podle velikosti )
3PL soli
2PL čerstvého nasekaného kopru
Na lák:
600ml octa
300-400ml cukru krupice (dle chuti)
1PL chilli
1PL curry
1PL mletého pepře
Postup přípravy receptu:
Nejprve nastrouháme okurky na plátky. Pokud vlastníte robota, máte předem vyhráno . Cibuli nakrájíme na půlkolečka a vše promícháme se solí. Nejlepší je dát vše do velkého cedníku a nechat vodu odkapávat. Necháme tak 2 hodiny stát.
Svaříme všechny ingredience na lák a necháme zchladnout.
Vykapané okurky smícháme s koprem a zalijeme lákem. Důkladně promícháme a plníme do sklenek. Do každé sklenky dolijeme lák nad obsah. Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při 70C .
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Recept zní dobře, možná zkusím. A fotky jsou dokonalý!
OdpovědětVymazatPokud máš Andrej ráda tato koření, určitě si pochutnáš. A díky ;-)
VymazatTak okurky už postupně sklízíme, ty přerostlé jsem si dala stranou a v pátek jdu na ně! ;-)
VymazatTak já náhodou včera tyhle zavařovala, i když mám recept odjinud, jsem na ně moc zvědavá, prý jsou bezkonkurenční :)
OdpovědětVymazatNám strašně chutnají, snad budou i Vám ;-)
VymazatTaky mě tento recept zaujal, jen se chci zeptat, jestli do láku nepatří voda. Pokud ano, kolik?
OdpovědětVymazatNene, žádná voda navíc. Okurky nechat vykapat, pak vmíchat nálev a nechat odstát. Jak píšu, ještě z nich trocha vody do nálevu přibude a úplně to stačí ;-)
VymazatUrco vyzkousim��. Mate zkušenost, jak dlouho vydrzi? S trvanlivosti je to stejne jako u klasických nakládaných okurek? Dekuji, Mirka.
OdpovědětVymazatMirko určitě vydrží jako klasické okurky, pokud jsou zavařené ;-)
VymazatOpravdu stačí sterilovat jen na 70 stupňů?
OdpovědětVymazatVypadá to dobře, urcite vyzkouším, ale věž kopru, ten nemůžu
OdpovědětVymazatBez kopru😀
VymazatSuper recept, můžu ho dělat i v zimě kdy nejsou malé okurky a já dělám ze salátových, akorát dávám méně cukru. Děkuji moc
OdpovědětVymazat