neděle 20. listopadu 2016

Čokoládovo - jablečný moučník


Dobře víte, že na to pečení sladkého moc nejsem. Za prvé to moc nejím a za druhé mi to moc nejde. Ale někdy se do toho statečně vrhnu kvůli klukům, kteří naopak mají moučníky rádi. Tentokrát jsem se inspirovala receptem z coolinarika.com. Když už moučník, tak nesmí být suchý a to tenhle opravdu není. Vyzkoušejte, když jsem ho zvládla já, tak vy určitě ;-)




Na přípravu budete potřebovat:
( množství je uvedeno na formu velkou cca 28-30cm nebo menší plech s vyšším okrajem 30x20 cm )

Korpus:
5 vajec
200g cukru krupice
1 vanilínový cukr
200ml rostlinného oleje
1PL rumu
250g hladké mouky
30 g holandského kakaa
1 balení prášku do pečiva
špetka soli

Krém
6 jablek
100 ml vody
150 g krupicového cukru
3 lžíce rumu
100 g hořké čokolády
200 g másla

Poleva
100 g hořké čokolády
50 g másla
1 lžíce oleje


Postup přípravy receptu:

Nejprve připravíme korpus. Vyšleháme vejce s cukry, pak přilijeme rum a olej. Dále k tomu prosejeme mouku, kakao, špetku soli a kypřící prášek. Vše vyšleháme dohladka. Těsto vlijeme do formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 180C na cca 30 minut. Zkoušíme špejlí, zda je korpus propečený. Hotový korpus dáme vychladnout.
Jablka zbavíme jadřince, oloupeme, na nahrubo nastrouháme do kastrůlku, přilijeme vodu, rum a vsypeme cukr. Vaříme doměkka. Jablka rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme máslo a čokoládu. Zahřejeme a necháme vše rozpustit. Odstavíme a necháme vychladnout.
Korpus rozřízneme podélně na poloviny, spodní opět upevníme do formy a horní díl rozdrobíme najemno do jablečné směsi. Vše důkladně promícháme a naneseme na korpus. Dobře uhladíme. Vložíme do lednice alespoň na hodinu a pak zalijeme čokoládovou polevou. Nejlepší bude, když moučník vrátíte do lednice a do druhého dne si ho nebudete všímat a necháte ho uležet. Ale postačí i tak 3-4 hodiny;-)




Žádné komentáře:

Okomentovat