Máte rádi guláš? Hovězí nebo dáváte přednost vepřovému či zabijačkovému? Dnes vám přináším recept, který jsem připravila opět ve spolupráci s webem Jak na velké věci a použila jsem do něj skvělé paprikové klobásy z nové řady Schneider Selection . Díky vysokému podílu masa je mohu opravdu doporučit ;-)
Na přípravu budete potřebovat:
750 g hovězí kližky
2 klobásy na vaření
3 cibule
2 červené špičaté kapie
2 stroužky česneku
1 PL sladké maďarské papriky
1/2 KL pálivé papriky
5 kuliček nového koření
špetka drceného kmínu
čerstvě mletý černý pepř
1/2 PL sušené majoránky
olej nebo sádlo
sůl
Postup přípravy receptu :
Hovězí maso nakrájejte na větší kostky, klobásy na kolečka, kapii na proužky a cibuli na kostičky.
Nejprve
na oleji nebo sádle nechte na mírnějším zdroji tepla orestovat dohněda
cibuli. Poté zvyšte teplotu, přidejte kostky masa, osolte, okořeňte
pepřem, kmínem, novým kořením a maso ze všech stran opečte. Jakmile vám
maso začne pouštět šťávu, opět zmírněte teplotu, posypte paprikou,
promíchejte a přiklopte. Nechte maso dusit nejprve ve vlastní šťávě,
podle potřeby podlévejte menším množstvím vody nebo hovězího vývaru. Maso
nesmí být zcela potopené. Po půlhodině k masu přihoďte kolečka klobás a
společně dál duste, opět průběžně trochu podlévejte. Když je maso skoro
měkké, což je přibližně po hodině dušení, přidejte ještě nakrájené
papriky, majoránku, posekaný česnek a asi čtvrt hodiny společně vařte.
Dochuťte případně solí a pepřem. Guláš ničím nezahušťujte, měl by mít
pouze přirozeně vydušenou hustší šťávu.
Žádné komentáře:
Okomentovat