pondělí 10. dubna 2017

Kuře po myslivecku ( Pollo alla cacciatora )


Tento italský recept je velmi známý, snadný a chutný. Tyhle tři informace vám musí stačit pro jeho vyzkoušení ;-)
Recept vznikl ve spolupráci s vinotékou Globus a sommelierka Marie Mlynaříková k němu vybrala a napárovala skvělé červené víno. Cit.: " Rajčata a olivy jsou lehce problematické suroviny k párování s vínem. Nicméně plné červené víno odrůdy Sangiovese, která má primárně ovocný projev, připomínající letní zahradní ovoce, a kořenité tóny si s nimi snadno poradí. Maremma Toscana Sangiovese má typický ovocný projev se stopami koření a až animálními tóny, které výraznou chuť rajčat a oliv krásně doplní. "




Na přípravu budete potřebovat:

2 kuřecí stehna
300 g drcených rajčat
6 filetů ančoviček
černé olivy (doporučuji Kalamata) 
150 ml kvalitního červeného vína
2 stroužky česneku
3 bobkové listy
několik snítek čerstvého rozmarýnu 
hladká mouka na poprášení masa
olivový olej
špetka cukru
sůl a pepř

Postup přípravy receptu:

Kuřecí stehna rozdělte v kloubech a rozřízněte na dvě části. Maso osolte, opepřete a poprašte moukou. V pekáčku nebo v pánvi vhodné i do trouby rozpalte olivový olej, z masa oklepejte přebytečnou mouku a opečte ze všech stran. 
Vyjměte a vhoďte posekané stroužky česneku. Malou chvilku je restujte, jen tak dlouho, aby nezhnědly a vraťte zpět maso. Podlijte vínem a nechte většinu odpařit. Přidejte posekané ančovičky, zalijte drcenými rajčata, vhoďte bobkové listy, rozmarýn, olivy a malinko podlijte vodou nebo vývarem. Dochuťe solí a trochou cukru, abyste zmírnili kyselost rajčat, je-li potřeba. 
Přiklopte a vložte do trouby rozpálené na 200 °C. V průběhu pečení jednou obraťte, případně podlijte. Po zhruba 40ti minutách odklopte a maso dopečte. 







Žádné komentáře:

Okomentovat