čtvrtek 1. února 2018

Cizrna s kuřecím masem po italsku



Cizrna je výborná věc. Máte ji taky rádi? Její oříškovou chuť a křupavost? Já ji mám moc ráda, i třeba do polévky nebo jako přílohu ... Tentokrát jsem ji připravila v kombinaci s kuřecím masem s rajčatovým sosíkem italské chuti. Je to velmi rychlý a jednoduchý pokrm. A kdo si ho chce ještě urychlit, koupí rovnou už hotovou cizrnu ve slaném nálevu 😉.


Na přípravu budete potřebovat:

300 g vařené cizrny (popř. hotovou ve slaném nálevu)
1 kuřecí prso nebo stehenní plátek
150 ml drcených rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
oregáno nebo bazalka, petrželka
parmazán
špetka cukru
sůl a pepř
olej

Postup přípravy receptu:

Na oleji zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, osolte a opepřete. Maso restujte, dokud nechytí trochu barvu dohněda. Pak vsypte cizrnu, zalijte drcenými rajčaty a dochuťte troškou cukru. Nechte dusit cca 10 minut a přidejte najemno pokrájený česnek. Po dalších pěti minutách vypněte, dochuťte a vmíchejte posekané bylinky. Podávejte posypané parmazánem.




Žádné komentáře:

Okomentovat