Prohledat tento blog
čtvrtek 5. dubna 2018
Majonéza a tatarka z vařených vajec
Tak spěchám s receptem, dokud máte ještě vykoledovaná vejce. Ale určitě pro ty, kteří na domácí majonézu nebo tatarku nechtějí používat syrová vejce, se recept bude hodit i jindy během roku. Určitě ji zkuste, je hned hotová a velice jednoduchá.
Na přípravu budete potřebovat:
2 vejce natvrdo
50 ml mléka
1 KL dijonské nebo plnotučné hořčice
1 KL octa (jablečný, bílý vinný nebo kvasný)
sůl a pepř
špetka cukru
olej (max. 1 PL)
+ na tatarku:
1 sladkokyselá okurka střední velikosti
1/2 menší cibule
Postup přípravy receptu:
Vejce oloupejte, nasekejte na menší kusy a vložte do mixéru. Přilijte mléko, ocet a přidejte hořčici. Osolte, opepřete a oslaďte. Vše důkladně rozmixujte na velmi jemnou pastu. Za stálého mixování přilévejte postupně olej, až získáte požadovanou konzistenci. A máte hotovou majonézu.
Pokud budete chtít z majonézy tatarku, nakrájejte do ní na hodně jemné kostičky cibuli a okurku. Promíchejte.
Skladujte v lednici.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Díky , bude se hodit ;-)
OdpovědětVymazatSuper nápad,konečně majonéza na 100% bez salmonely.
OdpovědětVymazatDobrý den,
OdpovědětVymazatco znamená "max 1 PL" oleje. To se dá do celé majonézy 1 PL? Nechápu
Ano, 1 PL znamená polévková lžíce, další tekutinou je tam mléko.
Vymazat