středa 11. března 2020

Tvarohová bábovka


Bábovka, to je takový velmi vděčný, jednoduchý a podle mě, krásný moučník. Nejraději u nás doma máme ty vláčné, hutnější, prostě ty, co se nedrobí a nedusí. A takovou je i klasická tvarohová, kterou jsem pekla dneska. Jinak na blogu najdete i s jablky nebo tříbarevnou s broskvemi .




Na přípravu budete potřebovat:

250 g měkkého tvarohu (můžete použít i vaničkový)
250 g polohrubé mouky
180 g měkkého másla
220 g cukru krupice
3 větší vejce
1 PL rumu
1 prášek do pečiva
2 KL vanilkového extraktu
špetka soli
nastrouhaná kůra z dobře omytého citronu

Postup přípravy receptu:

Nejprve vyhřejte troubu na 170 °C. Bábovkovou formu zlehka vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou odstraňte.
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky, cukr a máslo vyšlehejte do pěny, pak vmíchejte tvaroh, vanilkový extrakt, rum a citronovou kůru. Nakonec přisypte mouku s práškem do pečiva a špetku soli. Důkladně promíchejte.
Ze sněhu vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Poté těsto přendejte do formy, trochu uhlaďte povrch. S formou nebouchejte o desku. Přesuňte do trouby a pečte 50-60 minut. Propečení vyzkoušejte špejlí. Pokud se těsto na špejli nelepí, je pečeno. Nechte zchladnout v otevřené troubě.





Žádné komentáře:

Okomentovat