Prohledat tento blog
pondělí 6. října 2014
Propadlá pudinková buchta s jahodami
Na přípravu budete potřebovat:
Na těsto:
250g polohrubé mouky
250g moučkového cukru
1/2 kypřícího prášku do pečiva
4 žloutky + sníh z bílků
1 vanil. cukr
100ml oleje
100 vlažné vody
3PL kakaa
+ jahody ( já měla mražené )
Na pudink:
750ml mléka
2 vanilkové pudinky
3PL moučkového cukru
Na potření:
1 smetana na šlehání + ztužovač ( nemusí být )
2 krémové zakysané smetany
1 vanil. cukr
Postup přípravy receptu:
Všechny ingredience kromě kakaa vymícháme v hladké těsto. Pudink uvaříme dohusta. Opatrně do těsta vmícháme sníh a rozdělíme na poloviny. Do jedné vmícháme kakao. Světlé těsto vylijeme na papírem vyložený vyšší plech a tmavé těsto na něj lžící nepravidelně poházíme. Totéž uděláme i s horkým pudinkem. Jahody také rozprostřeme po celém plechu. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180C přibližně na 40 minut. Poté vyjmeme a necháme zcela vychladnout.
Smetanu se ztužovačem a vanil. cukrem vyšleháme dotuha a smícháme se zakysanými smetanami. Potřeme celý povrch buchty a posypeme kakaem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Dají se použít i maliny či jiné bobulovité ovoce.
OdpovědětVymazatUrčitě dají, i maliny i jiné bobulové ovoce. Dávám i třeba nakrájené meruňky nebo broskve. :-)
Vymazatjá dělám jen tmavé těsto, kokosový pudink a nahoru kilo bílého jogurtu se dvěma olé kokosovými pudinky, posypat kokosem
OdpovědětVymazatVyzkoušela jsem z poloviční dávky do dortové formy s malinami a byl vynikající. Děkuji za inspiraci. Míša L.
OdpovědětVymazatDobrý den, jaká je, prosím, přibližná velikost plechu? Děkuji!
OdpovědětVymazatDobrý den přeji . Já mám plechy o rozměrech cca 42 x 36cm ;-) Andrea
Vymazatdělala jsem s žitný a špaldoví mouky a méně cukru,postačí 2PL,vynikající.
OdpovědětVymazatMnožství cukru si samozřejmě může každý upravit podle chuti. Díky za vyzkoušení a zprávu ;-)
Vymazat