pondělí 13. července 2015

Sterilované sladkokyselé okurky nakládačky


Každý má asi ten svůj nejlepší a nejosvědčenější recept na zavařené sladkokyselé okurky. Nám chutná nejvíc zase tento, takže ho dávám do placu.


Na přípravu budete potřebovat:
Nálev na 16 sklenic:
3,75 l vody
1,25 l octa
350g cukru
150g soli
25 tablet cukerinu

Dále pak tento počet koření a zeleniny vždy na 1 sklenici:
3ks nové koření
5ks pepře
1/2KL bílé hořčice
1/2 - 1 bobkový list

3-5 plátků cibule
3 kolečka mrkve
3-5 plátků křenu
1 květ kopru

Postup přípravy receptu:

Nálev svaříme a necháme vychladnout. Do sklenic na dno vložíme koření, zeleninu a květ kopru a vyskládáme natěsno okurky. Poté zalijeme zchladlých nálevem tak, aby bylo vše ponořené, zavíčkujeme a sterilujeme při 80C 20 minut. Vyjmeme a necháme vychladnout.
Samozřejmě sklenice musí být dokonale čisté včetně víček.





2 komentáře:

  1. Jsem dobrá kuchařka, to o mně říkají ostatní a i já sama si to myslím. Jediné co jsem se prostě nedokázala naučit-zavařovat okurky. Ty mršky jsou buď nechutné nebo měkké. A tak jsem to vzdala.
    Zvu Tě na svou giveaway: www.siraelxy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdo učený z nebe nespadl, to je stará pravda. Zkustento recept a hlavně se musí dodržet teplota a doba sterilování.A díky za pozvání na giveaway :-)

      Vymazat