Na přípravu budete potřebovat:
1 celá palička česneku
čerstvý zázvor(kousek jako palec)
2 velké cibule
1 kg švestek
2 větší jablka
3 hvězdičky badyánu
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky mletého římského kmínu
200 g hnědého cukru
1/2 hrnku pomerančového džusu
100 ml červeného vinného octa
čerstvý zázvor(kousek jako palec)
2 velké cibule
1 kg švestek
2 větší jablka
3 hvězdičky badyánu
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky mletého římského kmínu
200 g hnědého cukru
1/2 hrnku pomerančového džusu
100 ml červeného vinného octa
Postup přípravy receptu:
Oloupaný česnek, zázvor a cibuli nasekáme nadrobno a
dáme do pekáčku. Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a narovnáme na cibuli
do pekáčku řezem nahoru, jablka oloupeme, vykrájíme, na hrubo
posekáme a dáme mezi připravené švestky. Dále přidáme badyán, rovnoměrně
posypeme skořicí, kmínem, cukrem a pokropíme pomerančovým džusem,
vinným octem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C, pečeme kolem 20
minut-šťáva ze švestek musí tvořit bubliny. Horké plníme do sklenic, po
vychladnutí zavíčkujeme a máme hotovo. Toto množství je tak na 4
skleničky po 250 ml.
Recept je z časopisu Glanc.
Žádné komentáře:
Okomentovat