sobota 16. srpna 2014

Pečené švestkové čatní


Na přípravu budete potřebovat:

1 celá palička česneku
čerstvý zázvor(kousek jako palec)
2 velké cibule
1 kg švestek
2 větší jablka
3 hvězdičky badyánu
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky mletého římského kmínu
200 g hnědého cukru
1/2 hrnku pomerančového džusu
100 ml červeného vinného octa 

Postup přípravy receptu:

Oloupaný česnek, zázvor a cibuli nasekáme nadrobno a dáme do pekáčku. Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a narovnáme na cibuli do pekáčku řezem nahoru, jablka oloupeme, vykrájíme, na hrubo posekáme a dáme mezi připravené švestky. Dále přidáme badyán, rovnoměrně posypeme skořicí, kmínem, cukrem a pokropíme pomerančovým džusem, vinným octem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C, pečeme kolem 20 minut-šťáva ze švestek musí tvořit bubliny. Horké plníme do sklenic, po vychladnutí zavíčkujeme a máme hotovo. Toto množství je tak na 4 skleničky po 250 ml.

Recept je z časopisu Glanc.



Žádné komentáře:

Okomentovat