úterý 11. srpna 2015

Sterilované papriky plněné zelím a křenem


Tak pokračuji v letošním zavařování. Teď přišly na řadu papriky. Ve skleníku mám opravdu v letošním roce pěknou úrodu, pěstuji ty malé, takové jednohubky. Ale samozřejmě můžete naplnit i ty velké, třeba červené špičaté, ty jsou super. A rozhodně s tím budete mít méně práce, než já s těmi prcky :-) Ale zase se lépe konzumují ty malé. Nechám to na vás ...


Na přípravu budete potřebovat:

špičaté papriky
bílé hlávkové zelí
čerstvě najemno nastrouhaný křen
konzervační přípravek Deko
rostlinný olej ( ne olivový )

Postup přípravy receptu:

Nejprve najemno nakrájíme zelí, mírně osolíme a v misce ho pořádně rukama pomačkáme. Necháme ho alespoň hodinu odležet, aby zvláčnělo, lépe se nám budou papriky plnit. Pak k němu přidáme nastrouhaný křen, množství nechám na vás, podle chuti.
Deko uvaříme podle návodu na sáčku a necháme zchladnout.
Paprikám seřízneme vršky, můžete je schovat na uzavření paprik, připíchnete je k naplněné paprice párátky. Papriky zbavíme semen a žeber a naplníme zelím s křenem. Naskládáme je otvory nahoru do sklenic a zalijeme nálevem z Deka. Na závěr zalijeme trochou oleje. Uzavřeme důkladně víčky a sterilujeme 20 minut při 85 - 90C.




Žádné komentáře:

Okomentovat