středa 12. srpna 2015

Tom Yum polévka

 Na kurzu thajské kuchyně jsem se naučila připravit ostrou polévku Tom Yum. Když jsme ji pak společně pojídali, všem se spustila rýma a vytahovaly se kapesníky :-D Ale byla super. Jen fotek mám málo, nebyl na to příliš čas, takže až budu dělat doma, dodám další a snad lepší ... tak mě pro tentokrát omluvte za zhoršenou kvalitu. Ale recepty vám mile ráda postupně poskytnu:-)

Na přípravu budete potřebovat: ( rozpis je na 4 -6 porcí )

200 g kuřecího masa
200 g krevet
1 lžíce pasty Tom Yum
3 lžíce rostlinného oleje
1 l zeleninového vývaru
3 limetkové lístky*
50 g zázvoru*
1 ks citronové trávy*
2 lžíce rybí omáčky
3 čerstvé chilli papričky
2 červené cibule
100 g rajčat
limetka nebo citron dle chuti
200 g žampionů
½ svazku koriandru
* ingredience s hvězdičkou se nejí


Postup přípravy receptu:

Cibuli a rajčata nakrájíme na cca 2 cm velké klínky. Zázvor oloupeme a rozkrojíme
na 2 ks, nebo jej nakrájíme na tenká kolečka (zvýšíme intenzitu chuti). Citronovou
trávu podélně rozkrojíme napůl. Limetkové lístky ponecháme vcelku. Žampiony
nakrájíme na čtvrtky.
V hrnci, na rozpáleném oleji orestujeme Tom yum pastu. Když pasta zvláční a voní,
přidáme kuřecí maso, cibuli, žampiony, zázvor, citronovou trávu, vše jen krátce
zarestujeme a zalijeme vývarem.
Po krátkém zavaření přidáme limetkové lístky, rajčata a krevety. Polévku
dochucujeme rybí omáčkou a limetkovou šťávou, těsně před podáváním přidáme
najemno nasekaný koriandr/thajskou bazalku.





3 komentáře:

  1. Super jednoduchy recept.A nemalo by tam ist aj kokosove mlieko?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokosovým mlékem se může polévka zjemnit. Je to na každého chuti.

      Vymazat
  2. Vypadá to zajímavě. Určitě vyzkouším

    OdpovědětVymazat