středa 26. srpna 2015

Domácí tvarohovo - smetanová zmrzlina s ovocem ( broskvová )


V létě je nejlepším osvěžením zmrzlina, teda kromě piva :-D Domácí zmrzlinu si může udělat doma každý, z jakéhokoliv ovoce a bez zmrzlinovače. Je to fakt jednoduché, prostě se rozmixuje pár přísad a zmrazí. Jak na to vám napíši v receptu.
Na přípravu budete potřebovat:

250 - 300g ovoce, omytého, případně oloupaného a zbaveného pecek ( já jsem připravovala z přezrálých broskví )
250g měkkého tvarohu
150ml smetany na šlehání
moučkový cukr podle chuti
šťáva z citronu nebo limetky

Postup přípravy receptu:

Ovoce vložíme spolu s tvarohem do mixéru, a přisladíme moučkovým cukrem podle toho, jak je ovoce sladké. Rozmixujeme dohladka a postupně přiléváme smetanu. Dochutíme šťávou z citronu nebo limetky, ale nemusíte. Když je vše krémové a hladké, přelijeme směs do nádoby vhodné do mrazáku, nejlépe plastové krabice a necháme mrazit. Alespoň třikrát, vždy po hodině, důkladně směs promíchejte, aby se nevytvořily nežádoucí krystaly a zmrzlina byla hladká. A to je vše :-)




Žádné komentáře:

Okomentovat