středa 13. ledna 2016

Italská polévka z pečených paprik a rajčat


Včera a dnes se připravovala na mém kurzu Italské kuchyně tato polévka z pečených paprik a rajčat. Abych vás o ni neochudila, donesla jsem vzorek i domů, abych vám ji mohla nafotit a přidat recept. Tak tady je ;-)



Na přípravu budete potřebovat: ( cca 2 porce )

1 velká červená masitá paprika nebo 2 špičaté
2 velká rajčata
1 cibule
6 sušených rajčat naložených v oleji
2 stroužky česneku
500 - 750ml zeleninového vývaru nebo vody
čerstvá bazalka
na dochucení pár kapek octa balsamico
olivový olej
sůl a pepř

Postup přípravy receptu:

Nejprve na plechu vložíme pod gril celou papriku a rozpůlená rajčata řeznou plochou nahoru. Když je paprika pokryta černými puchýři, zeleninu vyjmeme, papriku zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit a trochu zchladnout. Odstraníme slupky z papriky i rajčat, z papriky vyjmeme semeník. Oboje posekáme, stačí na větší kusy. Nakrájíme na kostičky cibuli a sušená rajčata, posekáme česnek a bazalku. Cibuli zesklovatíme na oleji, přihodíme česnek, posekanou zeleninu i sušená rajčata, chvilku restujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem nebo vodou. Necháme vařit cca 15 minut. Poté vše rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Nakonec přidáme bazalku a dochutíme pár kapkami balsamica, popř. dosolíme a už dál nevaříme.  Při servírování můžeme posypat trošku parmazánem.





Žádné komentáře:

Okomentovat