pátek 15. ledna 2016

Kuře na zimní zelenině


Jak se z toho deprimujícího celodenního zimního šera nezbláznit? No přece uvařit si něco dobrého a krásně barvami hýřícího. A ještě k tomu zdravého ;-)  Zimní zelenina je v plné síle a plná živin a vitamínů, tak proč si jí nedopřát pořádnou porci. A maso jako bonus :-D





Na přípravu budete potřebovat:

zeleniny cca 500g
tuřín
mrkev
řepa ( já použila žlutou, neobarví celé jídlo do ruda )
fenykl
můžete přidat i cibuli
česnek
cca 1PL balsamica
čerstvý rozmarýn a tymián

naporcované kuře nebo stehna
olivový olej a kousek másla
sůl a pepř


Postup přípravy receptu.

Příprava je velmi  jednoduchá. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme posekané bylinky a česnek a promícháme s balsamicem a olejem. Vložíme do pekáčku nebo , jako já, do remosky a mezi zeleninu poskládáme naporcované, osolené kuře. Já na kuře používám oblíbené koření od Antonína, ale dejte, jaké vyhovuje vám. Přece jen kuřecí maso je trochu mdlé chuti, tak ho musíme vylepšit ;-)


Podlijeme trochou vody a dáme péct. Remoska je jasná a pokud budete péct v troubě, tak na 200C, nejprve přiklopené cca 40 minut a pak odkryté, aby se vytvořila na kuřeti křupavá kůrčička a zelenina se taky malinko opekla do barvy. Občas zeleninu promíchejte. Nakonec přidejte kousek másla, které všechno pěkně ovoní a dochutí. A je hotovo, jiné přílohy není potřeba.




6 komentářů:

  1. Krásné fotky a na takové jídlo mám právě v těchto chladnějších měsících opravdu chuť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani díky. V zimně zimní zelenina, v létě letní ;-)

      Vymazat
  2. Andrejko, ty fotky jsou super a recept taky, samozřejmě! Měj se krásně! S.

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky a super recept. Už vím, co bude zítra k obědu dobrého! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, jsem ráda, že se fotky líbí a recept inspiroval ;-) Hezký víkend přeju

      Vymazat