pondělí 4. ledna 2016

Špagety s penízovkami


Každý o mně ví, že jsem vášnivý houbař. Takže vyrážím i v zimě, kdy se dají najít také houby, ale zřejmě je z laiků málokdo sbírá. Mezi tyto houby patří i penízovka sametonohá, která je opravdu výborná. Roste většinou na vlhčích místech v okolí řek a potoků, na pařezech nebo starých padlých kmenech listnáčů, jako jsou vrby, olše, buky apod. Určitě je vyzkoušejte, až na ně narazíte ;-)





Na přípravu budete potřebovat: ( cca 2 porce )

očištěné mladé plodnice penízovky sametonohé ( samozřejmě můžete použít i jiné houby, v létě třeba špičky, nebo hlívu popř. žampiony )
100g slaniny
2 žloutky
2 stroužky česneku
kousek másla
čerstvý tymián
parmazán
sůl a pepř


Postup přípravy receptu:

Slaninu nakrájíme na kostičky a na suché pánvi ji vyškvaříme. Přidáme houby a chvilku je restujeme, osolíme, posypeme tymiánem a přidáme kousek másla. Necháme cca 5 minut dusit. Mezitím uvaříme špagety al dente, které ke směsi přihodíme a podlijeme několika lžícemi vody z uvařených špaget. Prohřejeme a odstavíme ze zdroje  tepla. Ihned vlijeme žloutky a vše důkladně promícháme. Podáváme posypané parmazánem.




Žádné komentáře:

Okomentovat