pátek 22. ledna 2016

Kuře pečené k zelí a knedlíkům


Kuře, zelí, knedlíky ... Pro někoho nezvyklá kombinace, ale u nás už se tak zabydlela, že vyšoupla i vepřové a skoro i kachničku. Kluci vepřovému zatím neholdují, tak proč jim alespoň nedopřát chuť výpečků s jejich oblíbeným kuřetem. A zkuste i vy, určitě si taky pochutnáte a ještě dietněji;-)


Na přípravu budete potřebovat:

1 kuře nebo 4 stehna či čtvrtky
2 střední cibule
4 stroužky česneku
kmín ( může být drcený, ten dávám já )
sůl

Postup přípravy receptu:

Kuře naporcujeme, do kůže a masa vetřeme sůl. Do pekáče nakrájíme nahrubo cibuli a posekáme česnek. Na tuto směs položíme porce kuřete a posypeme dostatečně kmínem. Podlijeme, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 200C. Po 40 minutách pekáč odkryjeme o opečeme maso z obou stran do dozlatova a dokřupava. V případě potřeby ještě podlijeme a ze stran seškrábneme připečené kousky z výpeku. Maso můžeme vyjmout a výpek zahustit podobně jako u vepřových výpečků. Podáváme s dušeným kysaným zelím a u nás s bramborovými knedlíky, pěkně politými výpekem.




Žádné komentáře:

Okomentovat