pátek 14. září 2018

Sterilovaná řepa se zelím a křenem


Zásoby na zimu musí být, takže vytáhnout řepu ze záhonu, nakrouhat zelí, nakrájet cibuli a nastrouhat křen. Připravit veeelký hrnec a můžete začít. Předpokládám, že ocet, cukr a sůl doma máte vždy 😊


Na přípravu budete potřebovat:

1,5 kg červené řepy
1,5 kg bílého zelí
30 g cibule
cca 80-100 g křenu

Nálev:
1 l vody
250-300 ml octa (dle chuti)
2,5 lžíce soli
250-300 g cukru (dle chuti)

Postup přípravy receptu:

Syrovou řepu zbavte slupky a nahrubo nastrouhejte, případně použijte robota. Zelí nakrájejte najemno, cibuli na kostičky a křen najemno nastrouhejte.
Ve velkém hrnci, kam se vám vše vejde najednou, svařte nálev a přidejte veškerou zeleninu. Promíchejte a nechte 5 minut provařit. Případně dochuťte podle potřeby.
Směsí naplňte sklenice, uzavřete víčky a sterilujte 20 minut při 80°C.



1 komentář:

  1. Děkuji za tento báječný recept. Řepu miluji . Pěstujeme si svojí sladkou na naší zahrádce a tento skvělý salát dělá moje zlatá tchýně. Moc jsem si ho oblíbila. Určitě letos udělám i já pár skleniček pro mojí rodinku a známé.

    OdpovědětVymazat