úterý 27. srpna 2019

Sterilované papriky plněné kysaným zelím


Sezóna zeleniny na zahradě je v plném proudu, tak poctivě všechno všemožně uchovávám do mrazáku a zavařuju. Na blogu už mám delší dobu recept na papriky plněné čerstvým zelím s křenem, ale dělávám i tyhle plněné zelím kysaným. V Maďarsku se kysaným zelím plní o okurky a papriky samozřejmě taky. Používám lák jako na sladkokyselé okurky, případně svařím Deku, ale dávám víc cukru, protože s kysaným zelím je to o něco kyselejší, než když zavařujete s čerstvým.



Na přípravu budete potřebovat:

bílé papriky
kysané zelí
cibuli
bobkový list
celý pepř
hořčičné semínko
rostlinný olej

Nálev na 16 sklenic 0,7l:
3,75 l vody
1,25 l octa
370g cukru
150g soli
25 tablet sacharinu (cukerínu)

Postup přípravy receptu:

Nálev svařte a nechte vychladnout.
Cibuli pokrájejte na půlkolečka, paprikám vykrojte stopku a vyčistěte od semen a bílých žeber. Naplňte zelím a vyskládejte do sklenic. Prokládejte cibulí, přidejte na každou sklenici 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, půl KL hořčičného semínka a zalijte zchladlým nálevem. Nakonec zakápněte olejem, důkladně uzavřete víčkem. Sterilujte 20 minut při 80°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat