Prohledat tento blog
pátek 11. července 2014
Cuketové matjesy
První vypěstované cukety jdou každoročně na tuhle lahůdku. Věřte nebo ne, ale chutnají opravdu jako rybí matjesy .
Na přípravu budete potřebovat:
2 pevné menší cukety cca 20cm dlouhé
2 cibule
6 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
3 bobkové listy
2PL rostlinného oleje ( ne olivového )
3PL octa
1KL cukru
sůl
Postup přípravy receptu:
Cuketu nakrájíme na plátky o síle cca 4-5mm, kdo chce, může cuketu oloupat. Cibuli nakrájíme na kolečka. Vložíme do misky spolu s kořením a důkladně osolíme, cca 1PL soli. Promícháme a necháme 2 hodiny odpočinout a pustit šťávu. Občas můžeme promíchat.
Po uplynulé době přilijeme ocet, olej a vmícháme cukr. Ochutnáme, případně dochutíme. Necháme odležet alespoň jeden den v chladničce. Podáváme vychlazené.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
juu, to vypadá skvěle! o víkendu jdu na věc :D
OdpovědětVymazat...mimochodem, máte úžasné fotografie! Fandím Vám, kolegyně ;)
Take je udelam.zatim jsem je delala jen ze syra
OdpovědětVymazat