pátek 11. července 2014

Cuketové matjesy


První vypěstované cukety jdou každoročně na tuhle lahůdku. Věřte nebo ne, ale chutnají opravdu jako rybí matjesy .

Na přípravu budete potřebovat:

2 pevné menší cukety cca 20cm dlouhé
2 cibule
6 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
3 bobkové listy
2PL rostlinného oleje ( ne olivového )
3PL octa
1KL cukru
sůl

Postup přípravy receptu:

Cuketu nakrájíme na plátky o síle cca 4-5mm, kdo chce, může cuketu oloupat. Cibuli nakrájíme na kolečka. Vložíme do misky spolu s kořením a důkladně osolíme, cca 1PL soli. Promícháme  a necháme 2 hodiny odpočinout a pustit šťávu. Občas můžeme promíchat.
Po uplynulé době přilijeme ocet, olej a vmícháme cukr. Ochutnáme, případně dochutíme. Necháme odležet alespoň jeden den v chladničce. Podáváme vychlazené.




2 komentáře:

  1. juu, to vypadá skvěle! o víkendu jdu na věc :D
    ...mimochodem, máte úžasné fotografie! Fandím Vám, kolegyně ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Take je udelam.zatim jsem je delala jen ze syra

    OdpovědětVymazat