Nedávno jsem vyškvařila pár sklenic sádla a zbyla mi hromada škvarků. Jdou samozřejmě zobat jen tak k pivu, nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé, ale já jsem z nich na Silvestra připravila jednoduchou pomazánku. Stačí pár ingrediencí a návyk je tady 😂. Sice to fakt není nic dietního, ale na promaštění útrob při různých veselicích spojeným s alkoholem je to dost dobré. Tak mrkněte a zkuste.
Na přípravu budete potřebovat:500 g škvarků
1 menší cibule
2 kyselé okurky
1 PL plnotučné hořčice
1 stroužek česneku
čerstvě mletý pepř nebo chilli
sůl
Postup přípravy receptu:
Cibuli a okurky nakrájíme na co nejmenší kostičky. Škvarky vložíme do mixéru a umixujeme dohladka. Hmotu přendáme do misky, přidáme okurky, cibuli, hořčici a prolisujeme do ní česnek. Osolíme, důkladně opepříme a promícháme. A je hotovo.
Žádné komentáře:
Okomentovat