pondělí 5. října 2015

Špagety se žampiony, špenátem a uzeným tofu


Víte o tom, že byl včera, tj. 4.10., mezinárodní den zvířat? Takže všude se to hemžilo jak zvířaty, tak vegany a jejich recepty. Já mám ráda jak zvířata, tak maso :-D, ale aspoň jsem zas jednou zkusila něco bezmasého. Ovšem vhledem k přidání normálního másla, kravské smetany a nivy, ne zcela veganského. Ale určitě by si nějaký vegan mohl recept doplnit o své osvědčené veganské značky " smetany a sýru ".


Na přípravu budete potřebovat:

špagety podle počtu osob
1 uzené tofu
8 nakrájených žampionů
200g špenátových listů
cca 10cm bílé části pórku
2 stroužky česneku
150ml smetany ( můžete použít sójovou )
kousek nivy
čerstvá bazalka
kousek másla
špetka soli

Postup přípravy receptu:

Očištěný pórek nakrájíme na proužky, žampiony podle velikost na čtvrtky nebo silnější plátky, tofu na kostičky, česnek a bazalku najemno posekáme. Na másle orestujeme pórek a žampiony, přidáme tofu, česnek a špenát, který necháme zavadnout. Zalijeme smetanou a přidáme rozdrobenou nivu. Necháme ji zcela rozpustit a smetanu zredukujeme na požadovanou hustotu. Nakonec vmícháme bazalku a dochutíme případně solí. Promícháme s uvařenými špagetami.



1 komentář: