pondělí 30. listopadu 2015

Brambory v majoránkové omáčce


Oprášila jsem starý osvědčený recept na brambory. Určitě vás nadchnou tak jako nás. Jednoduché na přípravu, krásně voňavé a můžete je použít jako přílohu nebo jednoduché vegetariánské jídlo. Já teda k masu :-D Pokud budete mít majoránku čerstvou, bude to ještě lepší. Další variantou těchto brambor je místo majoránky použít libeček, je to taky super ;-)




Na přípravu budete potřebovat:

1/2kg pevnějších brambor ( mohou být i ranné, ty pak nemusíte loupat )
1 cibule
zeleninový vývar
kousek másla
máslová jíška ( cca 1PL )
majoránka
sůl a pepř

Postup přípravy receptu:

Brambory očistíme a nakrájíme na plátky cca půl cm silné. Cibuli nakrájíme najemno a necháme ji na másle zesklovatět. Přidáme brambory, podlije do poloviny výšky brambor vývarem, opepříme a podle potřeby dosolíme. Dusíme skoro doměkka. Podle potřeby dolévámevývar, občas promícháme. Nakonec zahustíme jíškou a přidáme majoránku. Necháme ještě provařit, dokud nebudou brambory zcela měkké. Brambory by neměly v omáčce plavat, měly by být jenom šťávou obalené.




2 komentáře:

  1. Tohle nebylo vubec spatny!Dnes jsem vyzkousela a byla jsem velmi mile prekvapena.Urcite budu ted delat casteji. :)

    OdpovědětVymazat