Prohledat tento blog
pondělí 30. listopadu 2015
Brambory v majoránkové omáčce
Oprášila jsem starý osvědčený recept na brambory. Určitě vás nadchnou tak jako nás. Jednoduché na přípravu, krásně voňavé a můžete je použít jako přílohu nebo jednoduché vegetariánské jídlo. Já teda k masu :-D Pokud budete mít majoránku čerstvou, bude to ještě lepší. Další variantou těchto brambor je místo majoránky použít libeček, je to taky super ;-)
Na přípravu budete potřebovat:
1/2kg pevnějších brambor ( mohou být i ranné, ty pak nemusíte loupat )
1 cibule
zeleninový vývar
kousek másla
máslová jíška ( cca 1PL )
majoránka
sůl a pepř
Postup přípravy receptu:
Brambory očistíme a nakrájíme na plátky cca půl cm silné. Cibuli nakrájíme najemno a necháme ji na másle zesklovatět. Přidáme brambory, podlije do poloviny výšky brambor vývarem, opepříme a podle potřeby dosolíme. Dusíme skoro doměkka. Podle potřeby dolévámevývar, občas promícháme. Nakonec zahustíme jíškou a přidáme majoránku. Necháme ještě provařit, dokud nebudou brambory zcela měkké. Brambory by neměly v omáčce plavat, měly by být jenom šťávou obalené.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tohle nebylo vubec spatny!Dnes jsem vyzkousela a byla jsem velmi mile prekvapena.Urcite budu ted delat casteji. :)
OdpovědětVymazatPetro, děkuju za zprávu. Jsem ráda, že chutnalo ;-)
Vymazat