pondělí 9. listopadu 2015

Celerové placičky se sýrem


Taky někdy nevíte, co rychle připravit k večeři? To byl můj případ včera večer. A jak tak koukám do poloprázdné lednice na kus sýru, zbytek šunky a v šuplíku na celer, napadlo mě upéct placičky. Jakékoliv placičky jsou u nás velmi v oblibě, ani se kolikrát neptají , z čeho jsou . A že tyhle byly fakt dobré ;-)



Na přípravu budete potřebovat:

1/2 celeru ( cca 250g)
200g tvrdého sýru
2 vejce ( žloutky + sníh )
cca 6PL strouhanky
80ml mléka
zelená petrželka
sůl a pepř
olej na pečení
( já jsem ještě přidala nakrájenou šunku, ale v zásadě být nemusí )

Postup přípravy receptu:

Očištěný celer a sýr nahrubo nastrouháme, petrželku posekáme a smícháme se žloutky, mlékem a strouhankou. Osolíme, opepříme a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh. Na pánev s olejem nebo do lívanečníku vkládáme pomocí lžíce směs, trochu přimáčkneme a opékáme pozvolna z obou stran dozlatova. Na papírových utěrkách odsajeme přebytečný tuk.




2 komentáře:

  1. Ahoj,dělám úplně stejné, jsou úžasné a ani mužská část rodiny, která zeleninu běžně nejí, nijak neprotestuje. Dají se jíst i studené jen tak, takže chlapci chodí a dojídají během dne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak to proběhlo i u nás. Myslela jsem si, že mi zbydou na zobání a kdykoliv kolem nich někdo prošel, vzal si do ruky a bylo to :-D

      Vymazat